Kombi arıza

Katılım
11 Mar 2013
Mesajlar
233
Puanları
1
Yaş
64
Arkadaşlar, ECA Confeo Plus DCO 28 HM marka kombi çalışırken "05" arıza kodu veriyor, resetliyorum 33-35-39 'a kadar yükselip tekrar arıza koduna geçiyor.Arıza kodundaki karşılığına baktım şu ifade var: "kombi çalışırken brülörde alev kaybı olduğunda meydana gelir".Konunun uzmanı ustalar ne yapmam gerektiğini yazarlarsa memnun olurum.
 
05 Arızası Alev Kaybı Yaşandığı Anlamına Gelen Hata Kodudur.

Çözüm Yani bu hata kodu Confeo Plus kombi ekranında yer aldı ise diyebiliriz ki cihaz çalışır durumda iken brülörde alev kaybı yaşanıyor. Bu durumda kullanıcı olarak öncelikle cihazı birkaç kez resetlemelisiniz. Reset uygulaması işe yaramadı sorun hala devam ediyor ise cihazdan verim alamayacağınız için sorunun çözümlenmesi adına Eca Kombi Servisi’nden yardım istemeniz gerekmektedir. Bu gibi durumlarda iyonizasyon elektrodunda, gaz valfinde veya elektronik kartta sorun olabilmektedir.

 
Kombide temizlik yaptım şu anda çalışıyor, tekrar aynı arızayı verir mi bilemiyorum.
 
Kombide temizlik yaptım şu anda çalışıyor, tekrar aynı arızayı verir mi bilemiyorum.

merhaba, geçmiş olsun !!!
iyonizasyon elektrodu kirlenmiştir , kablosu yerinden oynamıştır vs gibi
temizlik sonucu bir yollu düzelmiş olmalı .
kombiniz açık balkonda herhalde ( ihtimali yüksek ) ? kombi nemli , toz vs gibi oluşan bir yerde olmalı ( oksitlemne , kirlenme vs gibi )
hiç olmassa çözümünü biliyorsunuz ?

bende başka bir marka kombi var
10 keze yakın resetme yapmıştım düzelmedi ( kombi gaz hatası veriyordu ) kombi siğortasından kapa aç yapınca düzeliyordu .
sonra yeni yazılım yüklendi
şimdilik sorun yok !!!

kolay geldsin , sağlıcakla kalın .
 
Son düzenleme:
Kombi Bakımlarınızı düzenli yaptırırsak bu tür sorunlarla karşılaşmanız olmaz bende bu tür arıza kodlarıyla çok uğraştım ama başımı ağrıttım başka bişey değl
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,898
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst