Kombi İle Evi Isıtıp Soğutmak.

Tehlikelide olabilir sonuçta gazla uğraşıyorsunuz. Ayrıca eğer yapabilselerdi kombi firmaları yapardı diye düşünüyorum.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
buz dolabında freon gazı dolaşıyor.peteklerde ise su. bu suyu dışarıda sürekli olarak soğutmak lazım buda enerji yönünden ne kadar tasarruflu olur?
 
sıcakta su ısınır.oda sıcaklığına gelir. olacağını düşünmüyorum . ama uğraşırım diyorsan denemeye değer. sonra patent falan :D :D
 
çoğu kişi köstek olmuş :) bunu sadece kombi ile düşünülmese bence ana sorun şu, peteklerden gaz mı geçecek yoksa su mu ? Gaz geçecekse ne kadar sağlıklı ? ve gaz veya su vgeçerse istenilen derecede soğuma yaparmı ? (Sudan kastım donma derecesi - 0 altında olan bir sıvı )
 
Üfleme olmadan olmaz, Radyatörler nemden terleme yapar, Korozyon, paslanma olur. bir müddet sonra delinmeler başlar vs..
Radyatör yerine fancoil yerleştirirsen durum çok farklı olur. bu çok güzel bir çözüm olur. hem ısıtmada çok güzel verim alırsın hem soğutmada.
bu şekilde klimanın rüzgar çarpması olayıda olmaz..
 
Düşünüldüğünde mantıklı aslında...
Sonuçta amaç serinletmek olduğuna göre ortam sıcaklığını yazın 20-25 derecelere düşürmek...
Yani buz dolabı gibi (-)lere düşürmek değil...
 
Klima ile soğutmak daha ucuza mal olur gibime geliyor. :D Sonuçta buzdolapları belli bi dereceye ulaştığında elektrik sarfiyatını kesiyor diye biliyorum. Ama siz sürekli peteklerinizi soğutmak durumunda olacağınızdan sürekli bir elektrik sarfiyatı olacaktır ve bence bu çok maliyetli olur...
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,965
Mesajlar
913,961
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst