Kolunuzdaki Saat Hasta Olacağınızı Bilebilir mi?

binbaşı

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
1 Eyl 2011
Mesajlar
6,205
Puanları
3,256
Konum
BURSA
34471720170130.jpg


Günümüzde bir hayli yaygın olan egzersiz bantları,bir yandan kalori sayarken bir yandan hasta olacağınızı da haber verebiliyormuş

Üzerindeki algılayıcılar sayesinde attığınız adımdan kalp ritminize kadar günlük aktivitelerinizi takip etmek için üretilen egzersiz bantları meğer hasta olmak üzere olduğunuzu da anlayabiliyormuş.

Stanford Üniversitesi araştırmacılarından Michael Snyder, iki yıl boyunca bu cihazlardan altı tanesini aynı anda takarak ve benzer cihazları düzenli olarak kullanan 60 kişinin verilerini takip ederek, aktivite ölçerlerin sirkadyen ritme dair ipuçları sunabildiğini keşfetmiş (vücuttaki biyolojik olayların 24 saatlik zaman dilimi içinde gösterdiği değişime sirkadyen ritim deniyor).

Üstelik cihazlar bununla da kalmayarak hızlı ortam değişikliği yaşanan durumlarda, örneğin uçak yolculuğu sırasında kabin basıncının değişmesine bağlı olarak sirkadyen ritmin nasıl değiştiğine dair önemli ipuçları da ortaya koyuyormuş.

Sonuç olarak Snyder, tüm bu veriler ışığında uygun algoritmalar yardımıyla cihazı takan kişinin hasta olmak üzere olduğunun anlaşılabileceğini söylüyor.

Pios Biology'de yayımlanan bu ilginç araştırmaya dair detayları http://bit.ly/fitnesstrack adresinde bulabilirsiniz.

Alıntıdır.Kaynak:

Bilim ve Teknik, Aylık Popüler Bilim Dergisi, Şubat 2017, Yıl 50, Sayı 591, Sayfa 24, Ctr Alt Del, Kolunuzdaki Saat Hasta Olacağınızı Bilebilir mi?
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,525
Kullanıcılar
449,904
Son üye
teknikbilimlers31

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst