Kolon hattına ek yapılır mı?

husam881

Üye
Katılım
22 Mar 2008
Mesajlar
146
Puanları
1
Yaş
36
Selam arkadaşlar;
Kolon hatlarına ek yapılıp yapılamayacağı hakkında görüşlerinize ihtiyacım var. TEDAŞ ın 2005 te yayınlamış olduğu "KABLO BACASI VE ENERJİ ODASININ ÖLÇÜ VE DETAYLARI İLE UYGULAMA ALANLARINA İLİŞKİN ESASLAR" başlıklı bildirisinde madde c.7 de şöyle yazıyor;
- Kablo bacasından geçirilecek kablolarda pano çıkışından dağıtım tablolarına kadar kesinlikleek yapılmayacaktır. Zayıf akım kablolarında ise ilgili yönetmelik ve şartnamelere göre uygun dağıtım kutuları kullanılabilir. Zayıf akım dağıtım kutuları kablo bacasına konulabilir."

-Yaklaşık 17 m mesafe için 5x6 mm2 lik bir asansör kolon hattında ek yapılmasının sakıncaları var mıdır? Varsa nelerdir? Değerli yorumlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
ek yapmaktansa kabloyu değiştirin. tek parça olsun.
 
Hocam gecici bi enerji hatti icin ek yapilabilir belki ama kalici hatta ek yapmanizi tavsiye etmem,izole bant kullanacaksiniz muhtemelen ek yaparken ,bu bant zamanla soyulabilir veya ek yerinde kablo sisebilir
 

Forum istatistikleri

Konular
128,130
Mesajlar
915,293
Kullanıcılar
449,847
Son üye
AhmetK06

Yeni konular

Geri
Üst