Kollektörün kararması ve ark yapması ne anlama gelir

Ambitious

Üye
Katılım
13 Ara 2008
Mesajlar
190
Puanları
1
Arkadaşlar kollektörün kararması ve beyaz renkli ark yapması ne anlama gelir . Kömürlerdenmidir , yaylardanmıdır , sürücüdenmidir ..? Dahası motor 75 dereceye kadar ısınıyor ve çevirdiği şanzımanda ısınıyor ..?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Kuvvetle muhtemel kömürünü değiştirmen gerekecek. Ayrıca kolektörlerin arası kömür tozu dolmuşsa da ark ve ısınma yapar. temizlemek gerekir. Kömürlerin uzun ömürlü olması için kollektör kenar pahlarının doğru açıda alınmış olmasına dikkat etmek gerekir.

Şanzumanın ısınmasının birkaç nedeni olabilir. Isı motordan aktarılıyor olabilir (veya tam tersi)
Şanzumanda yağ eksiktir veya bozulmuştur. Dişlileri aşınmıştır vs...
 
demirdöven arkadaşımız çok güzel açıklamış bende birşey eklemek istiyorum arktan dolayı kaynaklanan bakır dilimlerini aşındırmış olabilir onedenle yeni kömür taksan dahi yine ark atması muhtemeldir bunu önlemek için bakır kısmını güzelbir tornada temizine paso aldırman gerekir dilimler arasını güzelce temizle sıfır numara zımparaile çapaklarını alıp kömürlerini değiştirip çalıştır muhtemelen motor daha sağlıklı çalışacaktır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,163
Mesajlar
915,582
Kullanıcılar
449,924
Son üye
xxdangee

Yeni konular

Geri
Üst