Kolileme makinası

fux46

Üye
Katılım
18 Ağu 2008
Mesajlar
6
Puanları
1
Yaş
39
Konum
AFYONKARAHİSAR
Arkadaşlar çalıştığım fabrika da blueprint automotion kolileme makinası var makinada 4 5 adet servo motor var makinanın robot kolu koli almak için kolinin olduğu yere gidiyor koliyi 2 3 kez bazen sayı değişiyor koliyi aldıktan sonra tekrar almaya gittiğinde kolinin olduğu mesafeye iniyor alırken vakum tutmuyor o an alma hareketini 2 3 kez aşağı yukarı yapıyor sonra hataya geçiyor bazen de aniden kolinin üzerine aniden alma aşamasında düşer gibi yapışıp kalıyor encoder dan mı yapar sick DT 50 mesafe ölçüm sensörü var sürücü olarak da Kinetix 6000 serisi var arıza nerede olabilir.?
 
Hata kodu, error numarası birşey yazmıyor mu ? Vakum la kapalı koliyi mi alıyor ? Vakum varsa sensörü vardır, vakumu nasıl oluşturuyor ? Tahmin sadece, yeterli vakumu elde edemeyip duruş yapıyor olabilir. Böyle bir aletin hata kodu filan vermesi lazım zannederim
 
Evet haklısın hata olarak 2 ayrı ayrı hata ile karşılaşıyorum koli almayı tekrar edip durduğunda Kinetix sürücü hataya geçmiyor ama operatör panelinde blank on not head hatası veriyor. 2. Hata ise koliyi almayı tekrar etmediği zaman normal çalışma esnasında tam koli bitimine yakın birden kolinin üzerine yapışıyor düşmüş gibi bu arıza ise operatör panelinde servo Axis 1 mtr fault diye hata veriyor sürücü de ise E 19 hatası yani pozisyon hatası veriyor.
IMG_20211006_230913.jpg
 
Türkiye distribütörü vardır heralde bence onları aramak lazım. Bu tarz iş yapan yerli firmalar var ama bu markayı yeni duymuş oldum sizden.
 
Türkiye distribütörü vardır heralde bence onları aramak lazım. Bu tarz iş yapan yerli firmalar var ama bu markayı yeni duymuş oldum sizden.
Distribütörü olduğuna emin değilim ama 4. hattı kurduk ABD den 2 ayrı kişi geldi ABD menşei li makinalar ilk kurulum yapan biri sonra kurulum bitti makinayı devreye alan kişi geldi artık enson olmadı servo motor sürücü sensör şeklinde değiştirip deneyecez. Yinede ilgin için çok teşekkür ederim.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,949
Mesajlar
913,825
Kullanıcılar
449,595
Son üye
Ferden1011

Yeni konular

Geri
Üst