Kojenerasyon Tesisinde Yük Atma

Katılım
2 Tem 2009
Mesajlar
197
Puanları
1
Yaş
46
Kojenerasyon Tesisine sahip bir fabrikada yük atma sistemi mevcuttur.Sistem yapısı şöyledir;1 ve 2. sıradaki yük og den kesiciden diğer yükler ag den atılmaktadır.Tek gaz türbini Şebeke ile paralel çalışırken darbe geldiğinde şebeke kesicisi açınca, yük atma sisteminden og deki 1 ve 2. sıradaki yüklere ve ayrıca ag deki yüklere output gidiyor yük atma sisteminden outputa göre açmada bir vakumlu kesici ile bir tmş veya motorlu ag kesici aynı zamanda mı açar zaman fasılası var mıdır.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Anladığım kadarıyla primer ve sekonder kesicilerin eşzamanlı açıp açmadığından bahsediyorsunuz da, sorunuz verilen "aç bilgisinin eşzamanlı olduğumu" yoksa "sonucun eşzamanlı olduğumu" onu anlayamadım?
 
şöyle düşünelim, og kesicinin marka-modelini ve ag tmş'nin marka modelini verirseniz, trip time'larına yani açma zamanlarına bakarız, buradan istediğiniz bilgiyi elde edebilirsiniz. ortalama kesiciler max. 100 msn'de açarlar. ama 3 periyotluk yani 60 msn'liktirler aslında.

tmş için bir yoruma bulunamayacağım. katalog bilgisi gerekli.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,163
Mesajlar
915,583
Kullanıcılar
449,925
Son üye
Taylor Quinntin

Yeni konular

Geri
Üst