koşu bandı ve bisikletten yararlanarak spor salonu nasıl aydınlatılır?

alpago

Üye
Katılım
25 Nis 2008
Mesajlar
89
Puanları
1
Yaş
39
merhaba, şimdiden bu bölüm için teşekkür ediyorum..

bir arkadaşımın spor salonu var.. 5 koşu bandı ve 10dan fazla bisiklet var... bu makınalarda üretilen enerjiyi nasıl faydalı hale getirebilirim??? mesela dinamo vasıtasıyla bi aküyü şarj edebilirmiyim? aküden aldığın dc voltajı invertor yardımı ile ac ye çevirip aydınlatmaya verebilirmiyim ?? bisiklet ve koşu bantları akşam 5 ten sonra full olmaya başlıyor...
 
Butun bisikletlere jenerator sistemi takilip hepsinin istenen zorluk derecesine gore uretecegi elektrik miktari tristorlu veya benzeri bir sistemle ayarlanacak. Fakat aydinlatma karmasik bir konu olur bence. Bunun yerine duslarda kullanilacak suyun bir kismini isitmakta kullanilabilir. Fakat kurulacak sistemin maliyetinin ve kullanilabilirliginin yuksek olacagini dusunuyorum.
Bunun yaninda kondisyon bisikletleri zorluk derecelerini nasil ayarliyorlar bilmiyorum fakat kendinden jeneratorlu bir tip gelistirilip satisa sunulabilir belki.
Kosu bantlarinda bandi cevirmek icin motora ihtiyacimiz var. Yani enerji uretemeyiz gibi geliyor bana...
 
bencede biraz zor ve pahalıya mal olurt gibime geliyor
ama bu konuda pratik bilgisi olan arkadaşların paylaşımlarını bekliyoruz
 
ya bende invertör kullanarak acaba bişeyler yapabilirmiyiz diye düşündüm????
... paylaşımınız için teşekkür ederim...
 
yapacağın yatırım-alacağı elektrik ! bunu kıyaslarsan neden olmasın. yapacağın her işin ekonomik yönünü hesaplamalısın. oradan 1 birim lira kar edeceğim diye 500 birim lira yatırım yaparsan. yatırımında kendini uzun zamanda amorti ederse o işi yapğmanın bir mantığı kalmaz. güneş enerjisinden elektrik üretmek senin düşündüğün işlerden daha ekonomik olur. yalnız düşüncen yanlış demiyorum doğru fakat ekonomik değil.
 
Sn. bin olaya şuan invertor dinamo akü kablo maliyetidir heralde diyorum ama işte fikirler çok önemli
 
başka katkısı olacak varmı acaba? ??? ::)
 
Çok ilginç bir fikirmiş  :) en basit örnekle bisiklet dinamoları gösterilebilir.  Bence üretilen elektiriğin depo edilebilmesi için dc olması lazım bunun içinde elektrik üretiminde dinamo kullanılabilir ve üretilen elektriğin depo edilmesi işlemi de akü ile olabilir. Kullanılması için de dc ın ac a çevrilmesi gerekiyor
Böyle birşey yapılırsa dinamoların saklanması gerekiyor sonra spor salonuna gelenler para ödeme yerine sizi borçlu çıkarmasınlar :)
 
;D ya şuan bu fikrimi bazı abilerime danışıyorum eğerki yeterli bilgiye erişebilirsem yapmak istiyorum
 
zaten güzel bir fikir niye olmasın ki? Peki siz doğru akım üretmeyi mi düşünüyorsunuz araştırmalarınızdan bir sonuç çıkıyormu?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,125
Mesajlar
915,234
Kullanıcılar
449,837
Son üye
betül hüsrevoğlu

Yeni konular

Geri
Üst