KNX Kontrol Yazılımı

serkank

Üye
Katılım
1 Eki 2008
Mesajlar
151
Puanları
1
Yaş
39
PC, veya Tablet icin Knx kontrol yazılımı yazmaya çalışıyorum. KNX USB arabirim ile Denemeler ve testler yapmıstım. Belki imkan bulabilirsem 3D arabirimde geliştirebilirm ama ilk aşamada Standard grafik arayüz kullanıcam.

Sormak istediğim ise boyle bir program geliştirebilirsem bundan para kazanabilirmiyim ?
Ne yapmam lazım.?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Serkan;

Şuan piyasada bu işle ilgilenen firmaların birçoğu bir knxserver üzerinden programladıkları yazılımları evlerdeki touchpanellerden kontrol ediyor.Bunun uzaktan erişim kısmına gelince firmalar bu programladıkları server üzerinden dataları çekerek kendi uygulamalarına aktarmaktadır.Yani hemen her firmanın kendi uygulamaları bulunmaktadır.Zaten uzaktan erişim TCP/IP üzerinden olduğu için bazı firmalarda bunu browser üzerinden göstermekle yetiniyor.

https://play.google.com/store/apps/details?id=tr.com.viko.optima&hl=en

Örneğin bu linkteki uygulama VİKO firmasına ait Thea IQ Akıllı Bina Otomasyon Sistemlerinin bir uygulaması.Uygulamaya gerekli ıp ayarları girildiği zaman program bir servera bağlanıp oradan dataları çekiyor ve arayüz geliyor.Bu uygulamayı Viko hariç başka bir firmanın KNX ürünleri için kullanamazsın.

Oyüzden bir firmayla anlaşmadan bu yazılımı yapmak sana para kazandırmayabilir.Zaten diyelimki evimde 4 bölüm var.ETS üzerinden grup adreslerini nasıl alacaksın?Hadi aldın diyelim odalara göre nasıl ayıracaksın.Yani her halukarda bağlı bulunman gereken bir server olmalı
 
Panelin Kendisi Server olucak. ETS den Grupları ve Cihaz Detaylarını EXPORT işlemi ile alıp Programa yuklicem.
Programda duzenleme kısmında Bunlar duzenlenip ayarlanıcak.
Vikonun Kullandıgı sistemi gördüm. Panel TCP/IP ile KNX Servera Baglı.
Ben ise Panelin Kendisini Yazılım ile SERVER olarak kullanmayı dusunuyorum Touch Panelde Server + KNX Kontrol yazılımı bulunacak. KNX cıkısını ise USBden veya TCP/IP arabirimden Yapıcak.

PC+Windows ortamında 3d olarak Program ile acıp kapatma, Dim, Perde Kontrolunu yaptım.(Sadece belli bir grup adresini Deneme amaçlı acıp kapatan bir program) Touch Panel uzerinde yapmayı dusunuyorum. Ancak boşuna uğraşmakta istemiyorum.
Birde elimde calısan bir sey olmadan gidip bir firmayla anlaşamam diye düşünüyorum, yada nasıl anlaşırım bilmiyorum
 
Son düzenleme:
Ozaman tablet kafadan çöpe gidiyor.Senin niyetin ekran yapmak.Ekrana gömülü bir knx kartı olsun datayı direkt burdan çeksin istiyorsun..Ozamanda gene sana Viko'nun KNX Superio ekranına bakmanı tavsiye ederim.Gömülü knx kartıyla knx servera ihtiyaç duymadan ekran üzerinden bu dediklerini sağlayabiliyor.

Tecrübelerimden söylüyorum zaten hiçbir firma tek kişi olduğun ve ortada bir firma olmadığı için bu işe seninle girmeyi düşünmez.Zaten okadar fazla şey isteniyorki touchpanellerden kesinlikle bu alanda bir tecrüben yoksa bu işe girme derim.Çünkü touchpanellerden artık sadece aydınlatma perde panjur kontrolleri yapılmıyor.Consierge hizmetleri,güvenlik paketleri,interkom sistemleri,ip diğer üniteler(ip camera ,ip telefon vs.)bu touchpanellerle çözülüyor.Çok fazla tecrübe ve bilgi istiyor
 
Her şeyden öte 2 temel sorun var.
1. Onaylı bir KNX member mısınız?
2. Yaptığınız ürünün test ve sertifikasyon+ kataloglama maliyetlerini karşılayabilecek misiniz?

Kendi başımdan geçeni belirtmek isterim.
Geçmişte telecontrol, muhtelif gateway vb cihazları fason olarak üretiyorduk ve iyi de para kazandık. ETS nin açığını da bulmuştuk ve cihazlarımızı Bus a ekleyebiliyorduk(biraz uzmanlık istiyordu ama ürün verdiğimiz yerlerden 3-4 tanesini olayı kavramıştı ve çok rahat kullanıyorlardı). Bize bunu KNX member olarak üretin dediler ve uzağa gitmeye gerek kalmadan ülkemiz de ki bazı firmaların kösteği ile karşı karşıya kaldık. Şu da var ki, belli firmalar sizin üretmenizi istemiyor. yeterince oyuncu var ve daha fazlası sıkıntı demek. KNX de TR de ki firmalara ciddi zorluk çıkartıyor. Üretici arkadaşlarım var ve TR üzerinden member olmak konusunda yaşadıkları zorluklar yüzünden Ukrayna vb yerlerde ki firmalar üzerinden ürün çıkartıp teste gönderiyorlar.
Köklü bir firma iseniz durum biraz daha farklı;
Örnek veriyorum Siemens Türkiye' ye "...böyle bir çalışma yapıyorum " diyorsunuz. İlgilenirlerse, sizi öldürerek ve onların adına bir ürün çıkarmanız için çalışalım diyorlar ama ürün çıkıncaya kadar size sadece konsinye şeklinde KNX ürünler belki veriyorlar ama ürünü siz başka bir firmaya daha üretemiyorsunuz.
KNX e alternatif Bina Yönetim Sistemleri üreten bir firmam var. Aracı vasıtası ile firmamı satın almak istedi büyük bir firma. Şartları şu idi. Satış sözleşmesine şöyle bir madde düşülecek, 5 yıl süre ile sektörde hiçbir şekilde çalışmayacağım, çalışırsam şu kadar tazminat ve ilgili firmanın bilirkişi tarafından tespit edilen zararı tarafımca nakit olarak ve tek seferde ödenecek.
KNX için ürün üretmek kolay değil, büyük firma değilseniz çok daha sıkıntılı.
Exodia' nın da belirttiği gibi, firmaların neredeyse tamamının bu konularda Ar-Ge si var ve kendilerine özel yazılım üretiyorlar.
Bu arada KNX e çok hakim olmanız da gerekli( seviyenizi bilmediğim için genel bir değerlendirme de bulundum, belki hakimsinizdir de)

KNX için böyle bir çalışma yapmak yerine Scada veya mobil konusunda iyi iseniz bu tarz App. ihtiyacı olan pekçok sektör var. Bu kanallara kaymanız daha mantıklı olabilir.
Yakinen bildiğim ihtiyaç alanlarından bir tanesi, datalogger.
 
Şuan piyasada en çok kullanılan ekranlardan birinin knx sertifikasyonu yapılmamış olarak satıldıgını biliyorum.Hemde çok sayıda.Direkt ets den ürünleri import etmeden yazılım olarak programlıyorlar ekranı.Yani programlamasını üreticen başka yapabilecek kimse yok.

Fakat benim tavsiyemde tek başına girmemen yönünde.Okadar fazla detay varki istenen sahada aktif olarak çalışan birinden sürekli destek almadan,neler istendiği hakkında bilgi olmadan çok zor.Sadece yazılımı bilmek yetmez anlıcagın.Piyasa bilgininde üst düzey olması gerek.
 
Merhaba Arkadaslar

Ben KNX icin bir ev otomasyonu yazdim KNX EISBÄR ile bu programi gelistirmek isteyen arkadaslar olur ise benimle baglantiya gecsin kaynak kodlari bu rada yainlayacagim bilyorsunuz türkiyede AY control ve bir kac firma nin programlari

projein bulundugu link EIB/KNX Visualisierung - EisBär KNX Visu SCADA bu eski halidir yenisin görüntülü kapi telefonu da ekledim özellikleri daha da genis hale geldi resimler touchmain.jpg touchaydinlatma.jpg touchcamera.jpg
 
Beyler Merhaba benim acil yardıma ihtiyacım var .evimde viko thea iQ süperIO var ..berbat bir kapı zili ve kafalarına göre bir kaç slayt resim atmışlar..Özellikle zil sesini ve bu resimleri nasıl degistiririm. .Cihazın içinde 4 gb endüstriel cf kartı hdd olarak kulanmışlar. .bana bu konu hakkında yardım edebilecek bir arkadaşım varmı ..? Eger varsa lutfen mail atabilirmi ?
[email protected]
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,966
Mesajlar
913,961
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst