KNX Hakkında bilgisi olan var mı?

tabu68

Üye
Katılım
24 Eki 2010
Mesajlar
19
Puanları
1
Yaş
38
Merhaba arkadaşlar, Knx ets 3 kullanan ve bana bir konu hakkında yardımcı olabilecek biri var mı?
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Öncelikle teşekkür ederim ilginiz için. KNX ile yeni tanıştım çok fazla bir bilgim yok. Şu an golf sahası projesi yapıyoruz fakat sistemi bir türlü düzgün kuramadım. Sistem şu şekilde; golf sahası 9 ayrı bölümden oluşuyor. 1. bölümün aydınlatması manuel olarak açılıp kapatılıyor.1. bölgenin oyun sahasına girildiğinde dalga bariyerlerinden input geliyor ve 2. bölgenin ışıkları açılıyor.2. bölgeye gelindiğinde aynı şekilde bu bölgedeki dalga bariyerinden input geliyor ve 3. bölgenin ışıklarını açıyor ve 1. bölgenin ışıklarını 5 dakika sonra kapatıyor.3. bölge ve daha sonrası için bu işlem devam ediyor.9. bölge yani son bölgenin ışıklandırılması manuel olarak kapatılıyor.Kurgu bu şekilde olacak fakat şöyle bir problem var;diyelim ki birinci takım oyun oynuyor ve 2. sahaya geçmek üzere, bu sırada 1. sahaya yeni bir takım geldi, birinci takım 2. sahaya vardığı anda input alacak ve 1. sahayı kapatacak. Bunun olmaması için şöyle birşey yapmamız gerekir.öncelik yani şöyle tanımlayabilir miyiz? 1 den gelen 2 den gelene göre önceliklidir.eğer 1 den input geliyorsa 1 i yap 2 yi yapma.bu her 2li saha içi olacak. yani 1'in 2 ye göre, 2'nin 3'e göre , 3'ün 4'e göre.... önceliği olacak. yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim
 
Kullandıgın ekipman ne marka kullanıyorsunuz? Çok zor bir şey degil. Varlık sensörleri kullanabilirsin, sana konfor ve kolaylık saglar..
 
Kullandıgın ekipman ne marka kullanıyorsunuz? Çok zor bir şey degil. Varlık sensörleri kullanabilirsin, sana konfor ve kolaylık saglar..

Kapalı mekan olsaydı dediğin doğru olabilirdi fakat bu durumda varlık sensorlerini nasıl kullanmayı düşünüyorsun?
 
arkadaşlar şöyle söyleyeyim, Mikrodalga bariyerler var her sahanın başında. bu bariyerlerden biri geçtiği anda, sinyali schineder elektriğin binary inputuna veriyor.Her sahada benzer sistem var, binary inputlardan gelen veriler bir anahtar üzerinde toplanıyor. bana ets3 üzerinde bu yazılımı yapabilmemde yardımcı olabilecek biri var mı ? bir kaç sorum olacak sadece.
 
Arkadaşım;

Öncelikle hangi firmanın modüllerini kullanıyosun?Eğer modüller schneiderse dediğim çözüm uygun olmayabilir.Viko'nun modüllerinde bacak kilitleme özelliği var.Bu özellik ve her saha için iki 2 binary input çıkışı kullanırsan sorunun çözülür.Ama dediğim gibi schneider ürünlerinde bu özellik olmayabiliyor.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,153
Mesajlar
915,493
Kullanıcılar
449,897
Son üye
alcaponee

Yeni konular

Geri
Üst