KNX / EIB ve PIC programlama ve devre şeması

AstronBnX

Üye
Katılım
1 May 2011
Mesajlar
1
Puanları
1
Selamlar,

Knx / EIB ve PIC programlama ve elektronik tasarım konu hakkında araştırma yapıyorum. Bilgisi olan arkadaşlarla görüşmek isterim..

Teşekkürler..
 
Çok hızlı bir giriş yapmışsınız. KNX tarafı başlı başına bir uzmanlık alanı( her ne kadar ürün kitaplarının sistematiğini öğrendiğinizde kolay da olsa), keza devre/sistem tasarımı da. PIC programlama tarafı ise sıkı bir çalışma ile ve yabancı dil sorununuzda yok ise 2-3 ayda çözeceğiniz bir konu(Basic tabanlı dilleri ve CCS C yi kale almıyorum).

Siz ne yapmak istiyorsunuz belirtirseniz daha kolay olur. Eğer bir ürün yerine pic ile kontrol yapmak istyorsanız, bu isteğiniz doğrudan mümkün değildir.
KNX adres bazlı değil mesaj bazlı bir sistemdir(telegram) ve telegram tanımlamaları ETS adında ki bir arayüz vasıtası ile yapılır(firmware compiler+uploader). Bu arayüz sadece kendi veritabanında kayıtlı olan ürünler için telegram bloklarını oluşturur ve bu veritabanına ürününüzün kayıtlı olması gerekir. Bu da malum firmaların tekeli yüzünden çok da kolay olan bir olay değil. PIC ile girebilmek için Gateway diye tabir edebileceğimiz ürünleri kullanabilirsiniz(bknz. TAPKO, Opternus)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,532
Kullanıcılar
449,909
Son üye
T_K

Yeni konular

Geri
Üst