Merhabalar bi kaç gün önce klima çalışırken birden elektrikler gitti kontrol ettim binadaki dairenin ana şarteli, dairenin içindeki sigorta kutusundan klimanın bağlı olduğu sigorta ve klimanın direkt yanındaki sigorta atmış. O günden beri klimanın sigortasını kaldırdığım an sigortadan yeşil bir elektrik ışığı gelip 3ünü de attırıyor. Sigortayı kaldırasıya klimada dıt diye ötüyor yani çalışmaya başlıyor aslında ama anında attığı için bir hata kodu vs göremiyorum ya da klimayı kapatıp sigortayı kaldırmayı da denetemiyorum yarıda kalmış gibi açasıya klimada açılıyor. Sorun neyden kaynaklı olabilir sigorta da bir arıza olabilir mi?
güzel insan, konu elektrik/elektronik olduğunda seçenekler sınırsız olabiliyor. belki sigortanız arızalı bekli de klimanız. biz forumdakiler henüz uzaktan görüp ölçemediğimiz için yorumlarımız olumsuzluklar yelpazesinde açılır gider. ustalarımın da dediği gibi lütfen yetkin birini çağırınız. ben şimdi aşağıda sesli düşüneceğim
1- hastir yaa sigorta özelliğini kaybetmiş bozulmuş. çözümü= sigortayı değiştirmek, yetkin kişi miyim? hayır, o zaman yetkin kişi yapacak.
2- klimam çok kötü hastalandı, çözüm= doktoru lazım, ben doktoru muyum? hayır, o zaman yetkin doktor gelip bakacak..
3- ben (biz) oradaki arızayı bilebilir miyim? asla, hele ki sadece sizin beyanlarınızla, işin kötüsü bir görseli bile yok.
4- yanisi güzel insan, siz elektrikle öyle veya böyle alakısınızdır. eliniz tornavida tutar, ölçü aletiniz vardır, ölçüp bir şeyler anlıyorsunuzdur. hatta bir adım daha ileri havyanız vardır, bileşenleri tanıyorsunuzdur. bir de üzerine lehim filanda yapabiliyorsunuzdur, böyle bir durumda sorunuzun rengi ve şekli çok değişir. işte bizler o zaman yardım edebiliriz.
5- benden sana ekmek çıkmaz.