Klimalarda islem ardicilligi

ELNUR

Paylaşımcı üye
Katılım
28 Nis 2011
Mesajlar
1,207
Puanları
131
Yaş
35
Konum
Zaqatala
Selam Sayin arkadaslar.klimalarda islem ardicilligi nasildir.Isti ve soyuq rejimde
Mesele yani isti rejimde uzaktan kumandayla yandirdikda klima ilk hansi sensore gore islem yapar sonra ne kosulur?ve ya soyuq rejime koydukde hangi parcalar ardicil islem yapar?Yardimlarinizi bekliyorum.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.

Metin_Ce

Üye
Katılım
29 Tem 2010
Mesajlar
50
Puanları
1
Selam dostum,

Yazını iki defa okudum ama hiç bir şey anlamadım. Daha okunaklı ve Türkçe harfler kullanabilirsen belki yardımcı olabilirim.

Saygılar.
 
Konu Sah
ELNUR

ELNUR

Paylaşımcı üye
Katılım
28 Nis 2011
Mesajlar
1,207
Puanları
131
Yaş
35
Konum
Zaqatala
Yani Abi klimayi ilk defa uzakdan kumandayla isi rejime koydukda kompressor islem yapar sonra ic unitedeki boru sensor kizinca ic fan islem yapar.Yani boyle Sonra nece ardicil islem yapiyor.
 

serkan_48

Profesyonel Üye
Katılım
5 Ağu 2009
Mesajlar
13,057
Puanları
4,156
Yaş
42
Konum
Antalya
Dostum ne demek istediğini anladım.

Klima çalışınca cihaz nasıl ve hangi yolu takib ederek çalışmasını sürdürür. fanı nasıl yönetir ne zaman defrosta geçer ne kadar kalır fan ne zaman devreye girer.. bu tür bilgiler aslında cihazın içindeki işlemciye yazılmış yazılıma göre çalışır durur. her cihazda farklılık gösterir.. ortak noktalar vardır elbette mesela cihazlar ilk açıldığında ısıtma modundaysa iç ünite boru sensörünün belli bir değere ulaşmadan iç fanı çalıştırmaz çünkü havayı iç ortama vermeye başladığında soğuk hava hissini vermemek için. ama bu sıcaklık markalar arasında farklılık gösterebilir.

mesela defrost konusu kimisi dış ünitede sensör koyarak ve bu sensörün sıcaklığı belli bir sıcaklığa gelince üniteyi defrosta alır. benim eğitimlerde gördüğüm bir ikinci defrost yöntemi ise cihazda boru sensörü ile oda sıcaklığı ölçülür ikisi arasındaki fark belli bir sürede birbirine yaklaşmazsa cihaz dış ortamdan ısı alıp içeriye aktaramıyor demektir. bu süre zarfında defrosta alır..

keza cihaz oda sıcaklığına ulaştığında durma işlemleride farklılık gösterir aynı şekilde ikinci startlarda... böyle uzar gider..

ama bunun bir yolu yoktur yani marka marka değişir .. Eğer bir cihazda takıldıgın bir nokta varsa o durumu yazarsan belki daha önce karşılaşan olmuştur daha kolay yardımcı olabiliriz..
 
Konu Sah
ELNUR

ELNUR

Paylaşımcı üye
Katılım
28 Nis 2011
Mesajlar
1,207
Puanları
131
Yaş
35
Konum
Zaqatala
Yazdiqlarin icin tewekkurler.
BKP 18 modelli beko klimada dis unite fani cok tez tez duruyor.manometre ile yokladim tezyiq 250 mbar kakinca col unite fani duruyor.sonra ise 210mbar olunca calisiyor.Odaya isinmiyor.coldede bir ele soyuq diyilki diyeyim col unite buzluyor.Soyuq rejimde qaz tezyiqi normal.Bence ustam isi rejimde tezyiq hardasa(R22) 350mbar kadar kalkmali deyilmi.?
 

serkan_48

Profesyonel Üye
Katılım
5 Ağu 2009
Mesajlar
13,057
Puanları
4,156
Yaş
42
Konum
Antalya
Dostum merhabalar..

cihazda dış ünitenin fanının durmasının nedeni kondenserdeki gazın sıcaklığını düşürerek daha çok ısı toplamak istemesidir. Q=MxCxDT (burdaki DT değerini yükseltiyor) Bu işlemi yapmasının diğer nedenide iç ünitedeki batarya sıcaklığı düşük kaldığı için yani iç ünite sıcaklığını arttırmak için yapar. Ayrıca col buzladığından bahsetmişsin. Buzlanma olmasının nedeni gaz eksik demektir.

Bahsettiğin basınç birimlerini mBar cinsinden vermişsin ama sanırım karıştırmıssın.. Psi cinsinden olmasın. Çünkü değerler onu gösteriyor. Tavsiye basınçlarım psi cinsinden olacaktır. istersen bar olarakta verebilirim. 250 Psi ve 210 Psi değerleri ısıtma rejiminde düşük kalıyor. Yani cihazında gaz eksik. olması gereken basınç değeri R22 gaz için 290 Psi - 320 Psi arasında olmalıdır. Tabiki bu değerler dış ortam sıcaklığı ile değişkenlik gösterir. Her cihazda 350 Psi a kadar çıkmaz. Sen ilk başta 290 Psi değerine kadar gaz bas (tabiki soğutma çevriminde-ısıtma çevriminde veremezsin) Sonra cihazını takibe al ısıtması nasıl çalışıyor. Kontrollerini yap.

( Eğer gaz basınca cihaz düzgün çalışmaya devam ediyorsa gaz kaçağının nereden oldugunu bulman gerekiyor yoksa yine kaçıracaktır )
Kolay gelsin iyi çalışmalar..
 
Konu Sah
ELNUR

ELNUR

Paylaşımcı üye
Katılım
28 Nis 2011
Mesajlar
1,207
Puanları
131
Yaş
35
Konum
Zaqatala
Selam Arkadaslar Ariza aradan kaldirdim.Ariza ic unite boru sensor arizali imis.Demek boyle olmusdu.
Ic unite boru sensorun OM u asagi olmus.ic unitedeki radiator qizinca Om bir azda awagi duwuyor ve ana kartda tezyiqin cok oldugunu gostererek col unite fani durduruyormus.Ic unite boru sensoru deyisdirdim.Simdi klima sanki yeni almis gibi oldu.
Yardimlariniz icin tewekkur ederim
 

Forum istatistikleri

Konular
124,860
Mesajlar
885,262
Kullanıcılar
444,209
Son üye
Osman-

Yeni konular

Üst