Klimaların petekleri neden alaminyum oldu

Klimaların petekleri alaminyum olması ne kadar doğru

  • Servisler açısından düşünülmüş bi üretim

    Oy: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    5
Katılım
28 Kas 2015
Mesajlar
148
Puanları
1
Yaş
33
Konum
Şırnak
Bilgisi olan paylaşabilir mi
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Alüminyumda olabilir, bakırda olabilir. Mühim olan ısıl değerleri, alüminyum olursa bakıra göre ısı iletim katsayısı daha düşük olduğundan daha fazla yüzey gerekir, daha yüksek fan gücü gerekir. Aynı büyüklükte alüminyum radyatörde daha sık ve çok sayıda kanatçık varken bakırda daha az ve araları daha geniştir. Eğer bir firma alüminyum radyatör yapıp bunu bakırdan ucuza imal edebiliyorsa diğer firmada yapmak zorundadır, rekabet ortamı... tahminimce sebebi budur.

Saygılar....
 
Tşk ederim ama bu Nasıl rekabet maliyeti ucuzlar fiyat aynı kalsın birileri buna dur demeli .
 
Lg de aynı daikin de çin işi dolara bağlı olan rekabet piyasası aleminyum un bakira gore ucuz olması kimse de dur diyemez klima ithalatçıları japon ve çinliler olduğu için dur demek zor.
 
Sorun sadece maliyet değil arkadaşlar. En büyük sebep temas yüzeyi . Alüminyuma lamel şeklini vermek çok kolay vede ucuz. Kondanser temas yüzeyi arttığı için haliyle COP de artıyor. Buda enerji verimliliğinin çok önemli olduğu günümüzde haliyle tercih sebebi oluyor.
 
Ürünün son fiyatının belirlenmesini direkt olarak içindeki malzeme olarak düşünmeyin. Biz tüketiciler, ürün alırken fiyatına ve kalitesine (servis, performans, dayanıklılık vb) bakarız. Mühendislik açısından birebir aynı işlevi görebilen farklı bir malzeme bizi de ilgilendirmemeli.

Siz işin içinde olduğunuz için elbette bu tip durumları sorgulamanız çok doğal.

Ürünün son fiyatının belirlenmesi alıcısının olup olmadığına göre değişir. Daha ucuza mal edip aynı fiyattan satmak firmanın ayakta kalması için gereklidir. Üstelik fiyatı da aynı oranda düşüreceklerse arge yapmalarının da anlamı kalmayabilir, hatta "alüminyum dandik ucuz mal" ve "bakır kaliteli pahalı mal" diyerek yanlış algıya dahi sebep olabilir. Zaten yaptıkları değişikliğin arkasında duramazlarsa kendi dallarını kesmiş olurlar.

Kısaca; zaten ürünü satabiliyor oldukları fiyatı, tüketiciler tarafından dikkat edilmeyen bir parça sebebi ile, kırmazlar. Yani biraz iktisadi bakış açısı katmalıyız.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,108
Mesajlar
915,042
Kullanıcılar
449,809
Son üye
yucelsenolgm

Yeni konular

Geri
Üst