Klima start almıyor

Ahmetozclk

Üye
Katılım
27 Kas 2020
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
34
Merhaba klimamın 4 yollu vana bobini arızalıydı yalnızca sıcak üflüyordu.Yazın iptal ettim kablolarını söktüm yaz boyu soğukta kullandım.Kış geldi tekrar takıp sıcakta çalıştırmak istedim taktım klima açılmadı söktüm tekrar açılmadı şuan klimam açılmıyor ne bip sesi ne ışık hiçbirşey yok sizce problem nedir ? Baymak 24.000 BTU klima inşallah anakart problemi değildir
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Elektrik klimaya geliyorsa , ilk öncelik kartın üzerinde sigortayı kontrol etmek , karta 220V geldiğini ölçmek vb.
 
Cihaza enerji geliyor mu. Kart üzerinde cam sigorta var mi. Yada dis ünite de. Cam sigortayı kontrol edin. Ölçü aletiniz varsa kart 220 geliyor mu. Geliyor ise. Kart trafosu çıkış veriyor mu. 12 volt yada 24 volt. Büyük ihtimalle trafo sorunlu olabilir.
 
Merhaba anakartı söktüm üzerindeki cam sigorta yanmış sanırım başka bir parça zarar görmedi sipariş edip değiştireceğim.Başka bir sorum olacak 4 yollu vana bobini sipariş edeceğim ancak aynı modeli bulamadım 250v 5-6w başka bir marka söylesem işimi görür değil mi?
 
Görür
Yalnız cam sigorta patladı ise cihazda bi yerde sorun olabilir. İkinciye yine patlarsa arizayi başka yerde arayın
 
muhtemelen arızalı bobini geri taktığım için kısa devre yaptı yeni bobin ve cam sigortayı değiştirip tekrar yazacağım teşekkür ederim
 
Merhaba tekrardan sigortayı değiştirdim çalıştı şuan sorun yok elektriksel olarak.4Yollu vana bobinini değiştirdim soğukta çalıştı sıcağa aldım 2 dk sonra sigorta patladı yine tekrar sigorta taktım bu sefer kabloları tam tersi şekilde bağladım klima soğukta çalıştı sıcağa alır almaz patladı tekrar yeni sigorta taktım ilk haline geri çevirdim şuan soğukta çalışıyor sıcağa almıyorum artık sizce neden sıcakta çalışmıyor ? Garip bir olay daha oldu hava soğuk olduğu için soğuk modda dış motor devreye girmedi haliyle iç ünitedeki sensörü ılık suya batırdım klima soğuk moddayken ılık yani sıcak üfledi.
Özetleyecek olursam,Klima sıcak modda iken sigortası patlıyor 4 yollu vana bobini değişti.
 
4 yolluya giden enerji kablosunda kısa devre var. Su girmiş olabilir iletken diğer iletkene dokunuyor olabilir.

Daha fazla zorlarsanız klimanızın kartı arızalanacak.

Kısa devrenin nedenini bulmanız gerekiyor.
 
Eski 4 yollu kac watti. Aynısından bulup deneyin birde. 4 yollu ya harici enerji verip deneyebilirsiniz birde. Neler oluyor. Uçları ayırın 220 verin uçlara. Kart üzerinde ki 4 yollu ile ilgili parçalar yüksek akım çekiyor olabilir. Kart arızalı olabilir. Yada Serkan abinin dediği duruma bakın
 

Forum istatistikleri

Konular
128,130
Mesajlar
915,291
Kullanıcılar
449,847
Son üye
AhmetK06

Yeni konular

Geri
Üst