Klima santrali

Berk tndgn

Üye
Katılım
6 Ara 2016
Mesajlar
36
Puanları
1
Yaş
43
Klima santralinin sürekli dona geçmesi ve çalışmamasının nedeni nedir arkadaşlar bilgilendirirseniz çok sevinirim
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
2 nedeni var.

Öncelikle hangi ilçesinin ve dış ortam sıcaklığı gece kaç dereceye inmektedir? sorularına cevap verebilirseniz iyi olur.

1 Şahsi fikrim en büyük olasılık santralin dış ortamdan emdiği taze hava 0 Çok dereceden düşük ise don emniyetinin açması normaldir.

2 don emniyet termostat iniz arızalidir.
 
Hocam cihazın bulunduğu dış ortam sıcaklığı eksi 25 kadar düşen sıcaklık fakat bu klima santrali eksi 40 kadar çalışabilme performansina sahip fakat sürekli dona geçmesinin nedenini bir türlü bulamadık
 
Santral akış şeması var mı?

Normal şartlarda dış hava %100 oranında açılmaz. örnek vereyim dış hava optimizasyonunda %20 dış %80 iç hava resirkulasyonu olacak şekilde ayarlanır.

Ayrıca serpantin olarak ısıtma önce soğutma sonra olmalı sıcak su en az %10 dönüş yapmalı.

Şahsi fikrim taze hava damperli açık kalmış olabilir. yine dön termostatida arızalı olabilir.

Santralin akış semasini foruma ekler misiniz? inceleyeyim o zaman daha kolay yorum yapabilirim. akış şeması ve don termostat inin yeri neresi , damperler v.s.
 
don termostatı ısıtıcı serpantiden sonrayamı takılı. soğuk bölgede ise santralin içinde olması caiz. program don alarmı geldiğinde ısıtma vanasını açtırıır. pompaları gece kapatma
 
Arkadaşlar klima santralinin don termostat bozuk sorun don termostadin da .Bide şunu öğrenmek istiyorum klima santralinin ısıtma bataryasi neden patlar ve split klimanin dış ünitesi eksi 15 de neden çalışmaz beni bu konuda aydınlatırsanız sevinirim (klimalarin bulunduğu dış ortam sıcaklığı bazen eksi 30 görebiliyor)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst