Klima radyatörü kaynak tutmuyor

Katılım
28 Kas 2015
Mesajlar
148
Puanları
1
Yaş
33
Konum
Şırnak
Ustalarım Meraba kolay gelsin öncelikle benim elimde 24 bin btu klima dış ünite radyatörü var eski klimalarda bakırdan yapılan radyatör yeni klimalarda alaminyum dan yapılmakta maliyeti azaltmak için delinmiş olan radyatör kaynak tutmuyor bunun için Nasıl bi yol izlemeliyim .
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Ustalarım Meraba kolay gelsin öncelikle benim elimde 24 bin btu klima dış ünite radyatörü var eski klimalarda bakırdan yapılan radyatör yeni klimalarda alaminyum dan yapılmakta maliyeti azaltmak için delinmiş olan radyatör kaynak tutmuyor bunun için Nasıl bi yol izlemeliyim .
Alüminyum kaynağı var denediniz mi alüminyum kaynağı veya lehim le kapatmayı?
 
Aluminyumu kaynatmak zordur. Bakir kaynagini biliyorsaniz ayni mantik ama bak8r 600 800 derecede erirken aluminyum cok daha dusuk sicaklikta erir.

Bu nedenle kaynak saluma ucunuz en dusuk degerde olsun. 2 numara gibi. Mutlaka aluminyum kaynak teli ve kaynak tozu kullaniniz.

Kaynatmaya borudan baslamayin. Once hurda aluminyum bulun uzerinde alistirma yapin. Erimesi kesinlikle bakira benzemez. Delinir. Al8stirmada nasil davrandigini 9grensikten sonra asil ise geçiniz.

Kolay gelsin.
 
Tşk ederim kaynak teli alıp denemesini yapacam
 
Alüminyum kaynağı yapmalısın. Ancak konu hakkında tecrüben yoksa hiç kalkışma derim. Çünkü Çok zor bir kaynak ve iyi bir el alışkanlığı istiyor. by levent arkadaşımızın dediği gibi en iyi yöntem radyatörcüler.
 
Alternatif yol olarak bunun yapıştırıcısı yok mu, boru tesisatlarındaki gibi @serkan_48, @barduz Ustalar?
 
@by lent

Sektorun tam icinde olmadigim icin aluminyum borulu cihaz gordum ama hic mudahale etmedim. 2000 2007 yillari arasinda split klima servis hizmeti veriyordum son yillarda ic dis unite arasi aluminyum boru setleri kullsnilmaya baslanmisti. Sonrasinda aluminyum boru aluminyum finli dis uniteler cikti. Hic tamir yapmadim.

Simdi servis verdigim cihazlarda son 5 yildir hava sogutmali cihazlarda aluminyum microchannel kondenserler uretiliyor. Deforme yada kacak oldugunda o serpantini komple degistirilmesi oneriliyor. Sizinde bahsettiginiz gibi sanayide kaynagini yaptirip kullanilabiliyor.
 
İlginize tşkler ama ben Şırnak ta silahlı kuvvetlerde bu işi yapıyorum imkanlar baya kısıtlı burda .
 
onu telle yapamazsınız tig kaynağı yada argon kaynağı varsa o makine yapar. diğer türlü aliminyum elektrodla yaparsanız aliminyum içten yayılma gösterir. ortalarda bir tyerde ve dar bir yer ise tıkanır boru
ha tek bir borunun tıkanma önemi yok ise aliminyum elektrodla olur . ama kaynak çok yayılır hasas birr şeyse sakın denemeyin ama yok bir iki kanal tıkansın derseniz sorun yok
 

Forum istatistikleri

Konular
127,954
Mesajlar
913,890
Kullanıcılar
449,604
Son üye
baba pero

Yeni konular

Geri
Üst