Klima radyatörü kaynak tutmuyor

@serkan_48 lehim bu işi çözmez mi?
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
@serkan_48 lehim bu işi çözmez mi?

@c.berkan

Lehim bildiğim kadarıyla alüminyumu tutmuyor.. Tutmama nedeni lehimleme için alüminyum ısıtıldığında yüzeyi hızlı oksitleniyor ve lehim tutmuyor.

Bir kaç yerde alüminyum yüzeyinin gresle kaplanması yada reçine ile kaplanıp alüminyum yüzeyin bıçak gibi sert bir malzeme ile kazınarak yüzey temizlenip lehimlendiğini duydum ama hiç uygulamadım.

Klima borularında lehimleme kaynak işlemleri çok daha zordur. Yuvarlak kesit olduğu için her tarafı eşit ısıtılması lazım. Çok zor bir işlemdir.

Bu borulardaki kaçak şekli nasıl ise ona göre bir çözüm bulmak lazım. Çatlak ise ona göre kaynak yapılabilir ama boru ekleme v.s. nasıl olur hiç deneyimlemedim.

Aslında eğer içimizde gün ısı panelleri imalatı yapan arkadaşlarımız varsa bir yöntem bahsedebilir. Ben bir ara görmüştüm. Aynı bakır kaynağı gibi ama çok daha düşük sıcaklıkta yapılıyor. Alüminyum çok kolay eriyor. Yani zor bir işçilik.
 
Alternatif yol olarak bunun yapıştırıcısı yok mu, boru tesisatlarındaki gibi @serkan_48, @barduz Ustalar?
Malesef yok. 4-5 yapıştırıcı denedim hiç biri kar etmedi. Ayrıca benim sorunum 360 binlik roof-top kondanserinde olduğu için radyatörcüye götürme şansımda yoktu :)
 
düşük sıcaklık alüminyum kaynak çubukları var artık. Türkiye de yok.
 
sayın @ergenm 6 yıldır neredeydiniz acaba? engin bilgilerinizi güncel konularda paylaşsanızda aydınlansak
 

Forum istatistikleri

Konular
127,967
Mesajlar
913,969
Kullanıcılar
449,613
Son üye
Liderpano

Yeni konular

Geri
Üst