Klima Montajı Nasıl Yapılır?

merhabalar sayın dgn frt;

rakorlarda çatlama vs. Olmadıysa pek sorun olmayacaktır...

Terlemesi normaldir.. Sistemde dolaşan gaz , dışarıdaki ortamdan daha soğuk olduğu için yoğuşma oluşur... Normaldir..

''ssssss'' şeklinde bir ses var ise bu da normaldir... Kaçak var ise 10-15 dk çalışmanın sonucunda dış ünitenin rakorlarında bembeyaz karlanma oluşacaktır.

Sebebi ise : Gazda eksilme olacağı için basınç düşecektir ve bunun sonucunda borularda daha çok soğukluk olacaktır...

Saygılarımla...
sayın koceli klımacı bu değerli mesleki bilgileri benimle paylaştıgın için saol. Klıma montajı sırasında verdiğin bilgilerden çok faydalandım. Hakkını helal et.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
sayın koceli klımacı bu değerli mesleki bilgileri benimle paylaştıgın için saol. Klıma montajı sırasında verdiğin bilgilerden çok faydalandım. Hakkını helal et.

Sayın DGN FRT;

Esas Ben Teşekkür Ederim... Yardım edebildiysem ne mutlu bana... Helal Olsun...

Saygılarımla...
 
Son düzenleme:
Merhaba benimde klima montajı ile ilgili bir sorum var. Eski evden sökülmüş klimayı yeni eve takilacak eski boru 5 metre yeni boru 7 metre .Her neyse klima montajı yapıldı servis gaz kaçırma yöntemi ile boruyu temizledi kendi deyişi ile sonra klima çalıştır di.Ne bir gaz ölçümü nede gaz ekleme veyahut vakum cihazı ile vakumla yapmadı.Simdi bu klimayı adam gibi kurulumu yapmak için ne yapılması lazım ayrıca r410 gazlı klimalarda yağ oluyormuş yağ ekleme veya değiştirme durumu olurmu.Klimayi sadece 10 ek çalıştırdim ve sonra kapattım.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,951
Mesajlar
913,870
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst