Klima Koku Yapıyor

Katılım
23 Mar 2011
Mesajlar
9
Puanları
1
Arkadaşlar bir tüketicinin kliması koku yapıyor şikayeti ile evine gittim cihaz ısıtma konumunda 10 dakika çalıştıktan sonra aşırı derecede bir leş kokusu yayıyor ancak soğutma konumunda yapmıyor cihaz 1 kez normal Bakım ve 2. Kez ise komple sökülerek parçalara ayrılarak detaylı bakım yapıldı dranaj ( tahliye ) hattı kontrol edildi ancak her hangi bir anormallik göremedim cihaz bakımdan 1 hafta sonra tekrar koku yapmaya başladı böyle bir sorunla karşılaşan arkadaşlar varmı acaba ? Saygılarımla
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
bende çalıştığım şirkette bir ara benzer bir durumla karşılaştım.klimaya detaylı bir bakım yaptım ama yinede koku giderilmedi. sonunda kokunun sebebini oda içindeki bulunan çiçeklerden geldiğini tespit ettik,klima ısıtmada çalıştığı zaman,ısınan serpantin üzerindeki alüminyum ve pi lastik malzemeyle birleşen çiçeğin kokusu ,klima üzerinden geçtiği zaman rahatsız edici bir hal alıyordu.
Demek istediğim dostum oda içerisinde başka bir koku kaynağı olup olmadığını tespit etmeye çalışman.
 
teşekkür ederim kardeş ancak inanırmısın herhangi bir kokuya sebebiyet verici dış etken yok bulamadık :) halen araştırıyorum...
 
merhaba arkadaşım evap içerisine işlemiş bir koku olabilir ancak bu koku ilk önce ne kokusu bunu bir arştır derim....
 
KoKu Evin başka bi yerinden gelebiliyor olabilir yukarıdaki arkadaşın dediği gibi ..
 
evap. iç kısımlarında gözle görülmeyen kirlilik varsa ve-veya bakteri üremişse koku kaçınılmazdır.cihazı Quat bazlı klima dezenfektan ve temizleme kimyasalı ile temizleyip dezenfekte edin.problem ortadan kalkacakdır.
 
kardeş cihaz 4 aylık klima yeni yani anlayacağın kokuyu bulamadık hala...
 
koku ,genizi yakan acı bir koku ise,klimanın imalatında kullanılan pvc aksamlardan olalbilir.aynı durum ,su haznesi pvc olan su sebillerinde de başımıza geliyor.saf etil alkolün içine,hoş kokulu saf esans koyup.klimanın tüm aksamlarını bu karışımla temizleyin.birde bunu deneyin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,151
Mesajlar
915,483
Kullanıcılar
449,894
Son üye
Mehmet Denizz

Yeni konular

Geri
Üst