Klima kendi kendine kapanıyor ve timer ışığı yanıp sönüyor.

zbyrblc

Usta Üye
Katılım
30 Tem 2010
Mesajlar
1,443
Puanları
181
Yaş
41
Konum
istanbul
Arkadaslar selam..24000 btu mitsubishi klima kendi kendine kapaniyor..
-filtreler temiz
- kumandayi resetledim
- cihazin enerjisini kapatip 1-2 dakika sonra tekrar actim.cık duzelmedi..normal sogutmasini yapiyor ama belli bir sure sonra(10 dk gibi)kendiliginden kapaniyor.ic unite uzerindeki timer isigi yanip sonuyor kapandigi zaman..acaba kumandaya bir zaman dilimi filanmi girilmis yanlislikla kullanici tarafindan kurcalanip dicem ama kumandayi da resetledim ama duzelmedi..?

Benzer Konu: Klimada timer ışığı yanıp sönüyor.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
dış ünite kompresörü devreye giriyormu. giriyor ise dıs ünite sensörü arızalı olabilir. ohm kademesinde test edin. Eger yukselmıyor ise bozuktur. değilse görüşelim tekrar
 
Son düzenleme:
Ne sensoru bu?.gorevi ne?
dış ünite boru sensörü dış ortamın hava sıcaklığına göre iç ortam sıcaklığını ayarlar ve diş üniteyi kontrol eder.Ama 10 dk çalışıp duruyorsa başka sıkıntılar olabılır.
 
timer gösterge işiği yanması arıza göstergesidir.kumandanın pillerini çıkarın 4 5 dk bekleyın sonra gene takın kumanda kendını resetlıyecektır.Sonra klimayı açın bakalım gene yapıcakmı?
 
Yaptim kardesim yaptim.pilinide cikardim,reset dugmesinden de resetledim.enerjisini kesip 2 dk sonra tekrar actim.yine 10 dk sogutup kapandi..timer isigi yanip sonuyordu yine.ok
 
Klima dis unitesi asiri kirlendigi icin cihaz kendini stop ediyormus..dis uniteyi kimyasal ile yikayinca sorunu cozduk..
 
pekiii dış ünite kirlendiğinden dolayı boru sensörü asırı ısıyı algılayıp cihazı durduruyormuş diye bilirmiyiz ?
 
Boru sensoru o ise yariyor ise evet diyebilirmişiz)
 
Bende beko marka bir klıma var 10 dakıka calışıyor sonra duruyor ve mavi ışık yanıp sonuyor ve tam ısıtmıyor 30 derecede bile serin bir hava ufluyor acaba arızası ne olabilir
 

Forum istatistikleri

Konular
127,961
Mesajlar
913,924
Kullanıcılar
449,609
Son üye
cherrywine

Yeni konular

Geri
Üst