Klima için kablonun uzunluğunun önemi var mı ?

harun_86

Üye
Katılım
19 Şub 2020
Mesajlar
8
Puanları
1
Yaş
38
arkadaşlar benim odamdaki klima prize bağlı ve prizdede kullandığım bir çok elektronik alet var (pc, monitör, lcd tv, ps4) , bu işlerden anlamadığım için soruyorum , elektirikçi çağırıp klimayı 10 metrelik kabloyla diğer odadaki prize bağlasak sorun olur mu ? yardımcı olursanız sevinirim
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Merhaba. Klima bağlantısı için, eğer odanızdaki duvarda varsa buat bağlantısından (toprak hattı buatta bulunmuyorsa klimaya toprak hattı klima konusunda yetkili bir elektrikçiyle veya klimanın servis elemanlarınca mutlaka çekilmelidir) yetkili bir elektrikçiyle yaptıracağınız bağlantı en doğrusu olur. Klimadan hemen önce, duvarda, sıva üstü sigorta kutusu + klima sigortası (B10 otomat) klimanın çok yakınında bulunmalıdır. Çünkü klima içindeki olası kısa devrelerde, olası tüm arızalarda, vb. durumlarda sıvaüstü sigorta gecikmeli olarak giriş panosundaki tüm sigortalardan önce atabilmelidir. Bu nedenle B tipi otomatın amper değeri panodakilerden daha düşük olmalıdır. Diğer odadan 10 mt.'lik bir mesafeden, çok uygun kesitli olsa bile klima elektrik hattını çekmek çok doğru olmaz. En doğru, ideali buattan yani tüm diğer ortak bağlantılardan, prizlerden bağımsız bir hatla ve panodan bağımsız bir klima sigortasıyla yapılanıdır.

Kendi odanızda hat çekilecek buat bulunmuyorsa veya önündek,i engellerle vb. bunlar kullanılamıyorsa en yakın buatın olduğu yerden, örneğin antredeki klimaya en yakın buatlardan bağımsız kilma hattı yine çekilebilir. Kablo kesiti uygun olduğunda bu kablo metrajının artmasının çok fazla önemi yoktur. Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
Merhaba. Klima bağlantısı için, eğer odanızdaki duvarda varsa buat bağlantısından (toprak hattı buatta bulunmuyorsa klimaya toprak hattı klima konusunda yetkili bir elektrikçiyle veya klimanın servis elemanlarınca mutlaka çekilmelidir) yetkili bir elektrikçiyle yaptıracağınız bağlantı en doğrusu olur. Klimadan hemen önce, duvarda, sıva üstü sigorta kutusu + klima sigortası (B10 otomat) klimanın çok yakınında bulunmalıdır. Çünkü klima içindeki olası kısa devrelerde, olası tüm arızalarda, vb. durumlarda sıvaüstü sigorta gecikmeli olarak giriş panosundaki tüm sigortalardan önce atabilmelidir. Bu nedenle B tipi otomatın amper değeri panodakilerden daha düşük olmalıdır. Diğer odadan 10 mt.'lik bir mesafeden, çok uygun kesitli olsa bile klima elektrik hattını çekmek çok doğru olmaz. En doğru, ideali buattan yani tüm diğer ortak bağlantılardan, prizlerden bağımsız bir hatla ve panodan bağımsız bir klima sigortasıyla yapılanıdır. Kolay gelsin.

cevap için teşekkürler , az önce telefonda elektirikçiyle konuştum , bana söylediği üst katta odamın içindeki prizden aşağıya sigortaya ayrı hat çekebiliriz dedi , duvarın içinde boru varmış borunun içinden ayrı kablo döşeyip klimayı alt kattaki sigorta kutusuna bağlayabiliriz dedi , mümkün müdür ?
 
Evet, bu özel şekliyle çok güvenli ve mümkündür. Toprak hatını da faz ve nötr hattı ile birlikte yani mutlaka 3 kablo içi iletkeniyle duvardaki bu PVC borunun içinden çekebilmeli elektrikçiniz, klimanın toprak hattı bağlantısı girişteki klemensinden olmadan çalışmasıyla,tam deşarj olamadan cihazda biriken statik elektrik klimanın elektronik devre kartlarına zarar verebilme riskini taşıyor çünkü.

Bir de bu üst kattaki prizden klima hattı çekilince, bu prize klimadan başka alıcılar bağlanmamalıdır, yani sadece çekilecek olan klima hattı için bu priz tahsis edilmiş kalmalıdır, yani 1 adet topraklı prize takılan topraklı klima fişi seçeneğindeki gibi olmalıdır. Topraklı prizin arkasından bu hat alındıysa bu prizin önüne özel kapatma kapağı, plastik, kolay çıkmayan, yapışkan bir kapak, vb. konulup başka cihaz, makina, vb. topraklı fişinin bilinmeden, dalgınlıkla bu prize üst kattan girilmesi böylece önlenmiş olmalıdır. Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
127,960
Mesajlar
913,920
Kullanıcılar
449,607
Son üye
sinan343834

Yeni konular

Geri
Üst