Klima için Gerilim Oynamalarına Karşı Çözüm?

Kelaynak88

Üye
Katılım
19 Tem 2012
Mesajlar
13
Puanları
1
Merhaba,
internette, bir forumda, gerilim oynamalarından (yüksek veya düşük voltaj) klimadaki kartlarin yanmaması için, aşırı /düşük gerilim koruma rölesi + kontaktör çözümü önerildiğini okudum. Bu çözüm olur mu?


Ben bu amaçla Entes GKRC-M2 monofaze gerilim koruma rölesi aldım. çıkış 8A
Benim klima ısıtma 5.2kw, sogutma 6.8kw ve max 9.5 amper, monofaze


Klima amperi 9.5 oldugu için, röle ye kontaktör ekleyecegim, röle max 8A olduğu için. Siemens 3TF43 kontaktör( trifaze 380V 11kw 22A) uygun mudur?
Bunu monofaze baglayabilirim degil mi? Bunlari 220V monofazde bu kontaktör degerleri nedir ve klimanin degerlerin karsilar mi ( yani min 6.8 kw ve 10 amper)?
Bu kontaktörün 220V monofaze degerini bulamadım.

Sistemei once 20A sigorta + röle+ kondaktör+klima olarak yapacağım, uygun mu?

Yardimlar icin teşekkürler
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Dostum kontaktör büyük ama sıkıntı cıkartmaz. Kaldırıp kaldırmayacağını düşünüyorsan sıkıntı yok kontaktör işini görür. Kontaktör üzerinde 3 fazı geçiren L1 - L2 - L3 uçlarından siz ikisini kullanın birinden faz diğerinden nötr geçirin.

Sıralamanız doğrudur. Bu durumda voltaj limitlerinizin üzerine çıkınca yada altına düşünce cihazınızın tüm enerjisini kesecektir. ne zaman normale döndü o zaman cihazınız enerjilenecek. Eğer programında enerji geldiğinde kapanması girildiyse sizin kumandadan tekrar çalıştırmanız gerekecektir.
 
Merhaba, cevap ve bilgiler icin teşekkürler.

3TF43Kontaktör üzerine baktım, oradaki etikette 230V icin 5.5kw yaziyor. 380V icin ise 11kw.
Gerci bu degerler trifaze için.

Benim sistemde, monofaze 230V, kondaktör gücü 5.5kw midir? Yoksa daha fazla midir monofaze olduğu için?
Eger 5.5kw ise, klima 6.8kw olduğu için sorun çıkmaz mı?

Kontaktörün, Amperi değisir mi 380V trifaze ve, 230V monofaze icin yoksa, ayni mi kalir yani 22A?
Yardimlar icin teşekkürler
 
Dostum ;

senin cihazının etiketinde yazan "ısıtma 5.2kw, sogutma 6.8kw" değerleri sogutma kapasiteleridir. Elektriksek çektiği değerler değil. Eğer öyle olsaydı 6.8 kw değerinde cihazının cekeceği amper 30 amper olurdu yani bu değerler soğutma ve ısıtma kapasiteleridir. 30 amper olsa ödeyeceğin elektrik faturasını hayal bile edemem .. :D :D

Elektriksel olarak mx. 9.5 amper demişsin. Yani senin cihaz 10 amper olsa 2.2 kw çeker maksimum. yani elindeki kontaktör senin cihaz gibi 2 cihazı kaldırır.
 
cok tesekkür ederim, içimi rahatlattın.

Cihazim, multi split inverter. Dış ünite: Daikin 3MXS52E (18 btuluk) iç üniteler ise 2 tane FTXS20J (7000 btuluk) + 1tane FTXS50J (18 btuluk)

Bu durumda cihazin harcadığı kw, 2.2 max oyle mi?
 
evet haklisiniz, bugun Daikin gidip sordum. 3 ic unite + dis unite birlikte calistigi zaman toplam 2.2kw cekiyor.
Aldigim kontaktör hayli hayli fazla.
Yardimlariniz icin gercektten teşekkürler.
 
Dostum en yetkili kişiye sormussun ama benim içim rahat etmedi 18000 + 7000 btu cihaz o kadar düşük akım çekemez diye düşünüyorum en az cekeceği akım 13-16 amper diye düsünüyorum ama tabi cihazı incelemeden bişey diyemem. Modelini vermişsin akşam musait zamanda internetten araştırırım ayrıca sizde model etiketinin resmini çekip koyarsanız daha emin oluruz. 9 amper çok düşük geldi bana ...
 
İyi akşamlar,

cihazlar daha henüz gelmedi, o yuzden etiket degerini bilmiyorum. Toplam 9.5 A degerini, Daikine merkezini arayip ogrendim, normalde bir yerde yazmiyor. internette bulamadim bu bilgiyi. Inverterli modellerden belki o yüzden düşüktür. Yanliz butun enerji degerleri "A" idi.
 
Dostum biraz araştırdım daikin in sitesinde senin cihaz ile ilgili bilgiler var ama elektriksel bilgileri vermemişler. Cihazın gelsin o zaman bakarız.
 
Benim klima ısıtma 5.2kw, sogutma 6.8kw ve max 9.5 amper, monofaze demişşin I=P/u dan 5200/220 = Yaklasık 25amper cıkar yani senin kliman 9.5amperden cok daha fazla ceker
 

Forum istatistikleri

Konular
128,169
Mesajlar
915,621
Kullanıcılar
449,934
Son üye
peldayilmaz

Yeni konular

Geri
Üst