Klima fan motoru

Gaz 5 6 senelik. Ama hic acilmamis yeni actim. Bu sorun olur mu abi
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Olmaz.

Dis unite nerede nasil montajli?

Dis hava sicakligi ne?

Cihazi isitmadami sogutmadami test ediyorsun?

Bu emis basma basinclari hangi modda olcuyorsun?
 
Dis ünite disarda
Hava serin İzmir
25 derece felan
Cihazi soğutmaya alıp gaz bastım. 4 bari gördüm. Soğutma güzeldi. Sonra isitmaya aldım 350 400 psi 24 25 bar civarında fan açıyor. Isitmada basmayı soğutmada emmeyi ölçtum. Kondenser temiz. Isitmada basma borusu kalin boru elle 5 saniye tutulamjcak kadar sıcak. Dönüş ise ilik. Kafami karıştıran yağ olayiydi. Ama oda sistemde donen yağ galiba. Sen ne düşünüyorsun abi. Genel olarak yaptığım işlemler doğrumu
 
Genel olarak doğru ama 25 C derecede bu basınçlara çıkıyorsan yazın bu cihaz yüksek basınçta çalışacaktır. Buda kompresör arızasına kadar gider.

Yukarıdaki yazdığım maddeleri incelediysen bastığın gaz fazla olabilir.

Etiket değeri varmı kaç gr gaz alıyor sen ne kadar bastın baktın mı?

Bence bu basınçta cihaz bir süre sonra sıkışabilir.
 
Terazi yok
Etiket yok
Mecbur saat ile bastım
Peki sistem ideali alcak basınçta 4 bara ayarladik. Yüksek de 4 e göre ideal olmuş olmuyor mu. Yani alcak basınça göre mi bascaz yüksek basınça mi. Yani 4 bari gördük alçakta. Ama yüksekte 16 18 i göremedim. Ne yapcam. Gaz eksiltsem bu kez alcak basınçda azalmaz mi. 4 iken 3 2 olacak belki. Bu fark her zaman böyle mi olur. Cihazın ısıtma ve soğutmasi iyi görünüyor.
 
Sıcakken basınç artacak değil mi. Ama hava serin.
Merak ettigim su. Sorunsuz çalışan klima alcak basınç 4 iken yüksek zaten idealdir. Ama alcak 4 iken yüksek basınç ekstra yüksek çıkarsa o zaman basınç artiminin sebebi farklı bir durum doğru mu
 
Sıcakken basınç artacak değil mi. Ama hava serin.
Merak ettigim su. Sorunsuz çalışan klima alcak basınç 4 iken yüksek zaten idealdir. Ama alcak 4 iken yüksek basınç ekstra yüksek çıkarsa o zaman basınç artiminin sebebi farklı bir durum doğru mu


Bu havada basma basincin 22 24 bar ise yazin bu dahada yukselecektir. Hava serin iken emiz basincida tam 4 olmayabilir. Biraz dusuk olabilir.

Bu gibi durumda ara sira gaz verirken isitmaya alip basma basıncinida kontrol etmekte fayda var.
 
Peki Iki basınç alcak ve yüksek basınclar arasında olması gereken farkin belli bir oranı varmı.
 
Peki Iki basınç alcak ve yüksek basınclar arasında olması gereken farkin belli bir oranı varmı.

Klimalarda bu basinc ve sicakliklar evaporasyon ve kondenzasyon sicakliklarina karsilik gelen basinclarini gormeniz gerekir.

Mesela soyle ornek vereyim ben agir sanayi tipi sogutma gruplarina servis veriyorum. Ancak sogutma cevrimi ve genel mantigi aynidir. Asagi yukari degerler bir kac derece oynar sadece.

Ornek veriyorum gaz basinci icin evaporasyon basinci +3°C ye karsilik gelen basinctir R22 icin 4.2 bar. Ancak ic ortam klima icin cok sicaksa mesela Antalya sartinda 30 °C iken emis basinci 4.4 bar olabilir. Keza ic ortam sogudukca bu basinc 4.0 veya cok soguksa 3.9 bar olabilir.

Basma basincinda sunu soyleyeyim servis verdigim bir kac marka cihazlarda basma basinci cihazin takildigi yerin dis ortam ortalama sicakliginin 16 - 20°C uzerine denk gelen basinc hesaplanir.

Ornek olarak mesela ortalama 35 °C olan dis ortam sicakligi var ise bunun 20 derece uzeri 50 °C olur. Buda R22 icin 18.5 bar basinc yapar. Bu dis ortam 39 olunca kondenzasyon 55 derece karsiligi basinc 20.41 bar yapar.

Ana mantik ve hesaplama bu sekildedir. Umarim fikir verebilmisimdir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,169
Mesajlar
915,621
Kullanıcılar
449,934
Son üye
peldayilmaz

Yeni konular

Geri
Üst