klima fanı sürekli çalışıyor

sonuc olarak iç ünite fanı sıcak konumda çalştığında mutlaka defrostta ve ısı kaybında duracaktır. sürekli çalışması ısıtma konumundayken normal değildir. iç üniteyi kart üzerinden kontrolün sağlayan diğer arkadaşlarımında dediği gibi serpantindeki metal sensördür. bu sensör ısının bakıra ilettiği değerle elektronik karta direnç gönderir ve kart iç ünite fanına yol verir bunun amacı özellikle ısıtma konumunda sıcak başlama yapması içindir. mevcut sensörün arıza yapmıştır veya karttaki yol veren röle yapışık kalmıştır. bunun ikisinden başka seçeneğin yok gibi geldi bana. kolay gelsin
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
selam arkadasım sana klimanın kısaca ısıtma ve calısmasını yazıyorum klimayı calıstırdıgın zaman önce kompurasör calısır ısınan gaz kompurasör sayesinde ic ünüteye gönderılir ic ünütedeki boru sensörü 28 c algıladıgında ic ünüte fanını devreye sokar 60 c algıladıgında dıs ünüte fanını durdurur ısı 48 c düstügünde dıs ünüte fanı devreye girer otomatige gectigi zaman kompurasör durur ve ic ünüte fanı calısmaya devam eder ic ünüte boru sensörü 28 c altına inenekadar calısmaya devam eder yani bu bir arıza degildir korkucak birsey yok ic ünüte filtrelerin temiz olmasına dikkat et kirli olması fanın daha uzun calısmasına neden olur.

bu bilgiler için teşekkürler bu bağlamda benim bir problemim var. bir arızayla uğraşıyorum klima 24000 btu luk bir electra.ısıtma modunda çalıştırınca yüksek basınç manometresi gittikce yükseliyor ve 30 bara kadar çıkıyor dış ünite fanı duruyor ve basınç 25 e kadar düşüyor sonra fan tekrar çalışıyor ve 30 a gelince tekrar duruyor.bu çevrim devam ediyor.fakat kompresör 2-3 çevrimden sonra termik açıyor. aynı klima soğutmada sorunsuz çalışıyor. dış üniteyi söküp atölyeye aldım güzelce bütün her şeyini söküp kılcalı dahil azotla temizledim garanti olsun diye 4 yollu vanasını değiştirdim kondanserin içini azotla yıkadım. fakat yine aynı arızayı yapıyor sorun söylediğiniz evap sensöründen diyeceğim ama sensör dış ünite fanını sonuçta devreye sokup çıkarıyor. acaba hassasiyetini yitirmiş olduğundan geçmi kapatıyor dış ünite fanını?sizin yazınızı okuyunca şimdi o aklıma geldi. bir sorum daha olacak dış ünitede kondanserde de bir sensör var o sensörün bu olayla bir ilgisi varmıdır? o sensör ne işe yarar? şimdiden teşekkürler...
 
arkadaşım klimanın gazına bir baktırmanı tavsiye ederim yakın bir zamanda gaz basımı yaptırdın mı çünkü klima aşırı gazdan dolayı yüksek basınç yapıyor olabilir aşırı ısınıp termik açıyor olabilir.soguyunca tekrar devreye girerek ısınınca tekrar devreden çıkıyor olabilir. kliman invertör olduğu için servisine baktırmanı tavsiye ederim.

klımanın kompresoru termık acıyorsa 2 dakıkada soguyacak bırsey degıl kı tekrardan calıssın aynı sorun benım basıma geldı sıgma marka 18 ınverter klımanın gazı eksıktı devreye gırıp gırıp cıkıyordu.gazına baktırmalısın bence
 
Selamlar
Ic unite ortam sensorarizali ola bilir
Qaziniz eksik ola bilir
Elektrik dusuk olursa boyle problem ola bilir


Arkadaşlar biraz sonra bahsedeceğim konuda bilgisi olup beni aydınlatan olursa çok sevineceğim. Benim evde General fujitsu soğutmada 19000 btu, ısıtmada 25000 btu gücünde inverter klima var. İnverter klimalar hakkında bildiğim, klima devamlı olarak çalışır, ortam ayarlanan ısıya geldiğinde çalışma gücünü kendisi düşürür. Her defasında durup tekrar çalışma yapmayarak fazladan elektrik kaybını önler. Çünkü klimalar en çok elektriği ilk çalışmaya başladıklarında harcıyorlar. Gelelim benim sorunuma, benim inverter klima , 10 dakikada bir duruyor, motor durunca sıcak hava üflemeyi kesiyor. 1 dakika sonra tekrar motor çalışmaya başlıyor. İnverter klima olduğu için çalışmasının hiç durmaması lazım, sadece devrin düşmesi lazım. İnverter diye daha pahalıya aldım , elektrikten tasarruf ederek daha karlı olurum diye düşünmüştüm. Benim klimada bir sorun mu var acaba, bu konu hakkında bilgisi olan cevap yazarsa sevinirim.
 
kompresör dur kalk yapyığı için fazla akım çekiyor ve termik açıyor. bence öncelikle voltaj kontrolu yapın özellikle nötr ve toprak kontrolu yapın derim tabiiki bu olası nedenlerden birisi gaz eksik veya kaçak olabilir slm
 
evaparatör sensörünü kontrol etmende fayda var cihaz rejime girdiğinde evaparatör deki ısıyükünü
üzerinden atması için bir süreçalışması gerekebilir daha sonra filapları toplayarak en yavaş devirde oda ısısına bakmaya devam eder ayrıca fan hızı parametresini auto konumda kullanmalısınız hı konumda yani yüksek hız konumundaysa eğer bu sıkıntıyı yapabilir kolay gelsin.
 
gazi teknik.dediklerin tamamen doğru. kompresörün durmaması lazım. seninki on/off klima gibi çalışıyor.dış üniteyi çalıştıran iç üniteden aldığı komuttur. muhtemelen iç ünite kartında bir sorun var. servisine baktır bence..
 
Merhaba arkadaşlar 12000 btu FAKİR marka Klima kompresör devreden çıkınca fan aynı hızda çalışmaya devam ettiğinden oda ısısını hemen düşürüyor.Kompresör devreden çıktıgı anda fanının durmasını veya düşük devire geçmesini istiyorum.Klimanın kullanma klavuzunda elektrik planıda yok ....


merhaba. ısıtma yada soğutma referans değerine ulaştığında iç ünite kartından dış ünite ye komut giderek sistemi durdurur.bu arada iç ünite fanı bir süre daha çalışmaya devam eder. sonra o da durur. eğer klimayı ilk açtığında (ısıtma yada soğutma) fan da hemen çalışmaya başlıyorsa ve hiç durmuyorsa iç ünite kartında fan rölesi vardır. o röle eğer bozuksa fan direkt olarak çalışır. ve durmaz. röleyi kontrol et derim.
 
kompresör devreden çıkınca durmalı veya devrini düşürmeliydi... arıza olabilir..
 
Merhaba arkadaşlar 12000 btu FAKİR marka Klima kompresör devreden çıkınca fan aynı hızda çalışmaya devam ettiğinden oda ısısını hemen düşürüyor.Kompresör devreden çıktıgı anda fanının durmasını veya düşük devire geçmesini istiyorum.Klimanın kullanma klavuzunda elektrik planıda yok ..
Ic unite boru sensorun arizali ola bilir
 

Forum istatistikleri

Konular
128,135
Mesajlar
915,326
Kullanıcılar
449,856
Son üye
teslasarmali

Yeni konular

Geri
Üst