Klima elektrik bağlantısı.

Katılım
6 Ocak 2018
Mesajlar
11
Puanları
1
Yaş
50
Herkese selam. Beko 7705 D klimam var.Mevcut klima tesisatı duvar içinden geçip klimaya bağlanmış.Bu elektrik tesisatını kullanmayıp, klimanın elektriğini fişten vermek istiyorum.Fişten gelecek olan kablo bağlantısını nasıl yapmalıyım?.Bir kaç denememde sigorta attı.Şimdiden teşekkür ederim.
 

Ekli dosyalar

  • 20180520_163438.jpg
    20180520_163438.jpg
    191.3 KB · Görüntüleme: 154
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
A. selam. Bakın, topraklı fişle ve prizle çalıştırılması aslında çok nizami olmaz, en baştan bunu özellikle belirtmeliyim, çünkü genellikle tüm klimalar için buattan faz-nötr-toprak hattı ayrı hat (3*1.5 mm2'lik kablo) olarak çekilip, faz ucuna bu klimaya tam girişten önce seri bir otomatı (10 A, C tipi) kutusuyla birlikte seri bağlayıp koymak ve onu duvara monte etmek gerekir. Böylece topraklı bir fişi prizden işi bittiğinde çekiyormuş gibi bu otomatı klima hiç kullanılmadığında aşağıya indirip klimaya faz girişini "OFF" yaparsınız, en mantıklı veya en nizami çalıştırma şekli budur. Yani prizdeki fişi çekmek yerine sadece otomat sigortayla fazdan tümüyle kesmek şeklidir.

Klima iç ünite girişinde klemens kutucuğu açılınca S1, S2, S3 ve N, L, klemensleri bir de topraklama (Metal klima gövdesi içindir) bir ek klemens (6 adet klemens) bulunur. Buattan çekilen faz, nötr ve topraklı 3' 'lü 1.5 mm2'lik kablodaki faz ve nötr'e bağlanan içteki 2 kablosu iç ünitedeki L ve N yazılı yere, metal topraklama vidasına ise yeşil-sarı topraklama kablo ucu bağlanır. Bu klima iç ünitesi içindir, dış üniteye giden enerjii kablosuna da klima kullanma kılavuzunda belirtilen kablo kodlarına göre S1, S2 ve S3 klemenslerine kılavuz kitaptaki yazan uygun renkteki kablolarla dış ünite bağlantısı yapılır. Ancak sözü edilen bağlantı mitsubishi electric inverter kliması içindir. Beko marka klima için girişte faz, nötr ve toprak bağlantısı iç ünite bağlantısı için değişmese bile dış ünite için gerekli bağlantı şekli klima kullanım/montaj kılavuzunda belirtilen kablo renk kodlarına göre mutlaka yapılmalıdır.

Elektrik bağlantısıyla ilgili yeterli bir tecrübeniz yoksa veya bu konularda büyük tereddütte kalmanız durumlarında bir elektrikçiye yaptırmanız daha uygunudur. Gazı verilmiş ve dış ünite bağlantısı yapılmış olan bir kimayı topraklı fiş-topraklı prizle tadil etmeyi tam olarak düşünüyorsunuz sanırım. Buattan arada otomat sigortayla seri bağlı olarak bu klimaya güç bağlantısı vermek (Veya duvar içinden çekilmiş prizlerden bağımsız faz, nötr, toprak 3'lü kablosuyla) çok daha uygunudur. Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,854
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst