Klima dış ünite duruyor

tolgatx

Üye
Katılım
27 Tem 2013
Mesajlar
44
Puanları
1
Merhaba arkadaşlar..
Klima dış ünite 10-15 dk çalışdıkdan sonra duruyor.fakat iç ünite çalışmaya devam ediyor.tahminim gaz içerisinde eksik olduğundan veya iç ünite boru sensörü arızalı diye düşünüyorum. Arıza ile ilgili çok iyi bilgi veremeycem telefondan annadığım kadar size iletmek istedim. Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.





KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Kompresör termik açıyor olabilir. Gaz olup olmadığından emin olabilirseniz aklımızdan silebiliriz. Gaz basıncını bilmek gerekiyor.
 
Termik açıyor olabilir doğru ama enerji kesmiyor iç ünitede yarın ölçüp kontrolleri yaptıktan sonra bilgi veririrm. Benim düşüncem iç ünite boru sensörü gibi ... Olanilirmi acaba ?


KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
Ayrıca sogutma da yapmıyordu geralde gaz basıncı düşük veya bir yerlerden gazı kaçırıyor


KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
İç ünite boru sensörü olmaz boru sensörü olsa idi iç fan dururdu yada hiç çalışmazdı. Soğutma yapmaması zaten en başta kendini gaz eksik olmasını anlatıyor zaten
 
Tssekkurler yaptıktan sonra sizi bilgilendiririm .


KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
Merhaba arkadaşlar..
Klima dış ünite 10-15 dk çalışdıkdan sonra duruyor.fakat iç ünite çalışmaya devam ediyor.bu benimde başıma geldi sorun nedir acaba
 
Kompresor termik aciyor.
;););)

kompresör durup dış fan çalışıyor ise:
** Voltaj ile ilgili problemin vardır. Komp termik açar.
** Kondaserin tıkalıdır. Komp termik açar.
** Komp. Kondasatörün sıkıntılıdır. Komp termik açar.
** Dış ünite fanında problem vardır ağır döner. Komp termik açar.
vs... vs...
 
geçen hafta mahallede 20den fazla elektrik kesintisi yaşandı. Bundan sonra dün akşam klima çalışırken dış üniteden ses geldi 5 dakika sonra baktım fan dönmüyordu, dış ünite de baya ısınmış. Buna istinaden led televizyon kumandadan kapalı, bekleme durumundayken kendine kendine kapanıp açılıyor. Genel elektrik durumundan (dalgalanma, gidip gelme) ile b,r alakası var mıdır hem televizyon hem klimanın. Çünkü yukardaki açıklamalarda elektrik dalgalanmasından olabileceği söylenmiş.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,899
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst