Klima borusu icinde pislik nasil temizlenir

veli125

Üye
Katılım
11 Kas 2010
Mesajlar
113
Puanları
1
S.a beyler 2.el klima aldim. Aldigim kisi soylemedi sonradan fark ettim. Sökerken borulari kesip vanalarda oyle acik kalmış. Ne kadar sure bekledi bilemiyorum min 1 ay belki 4 ay. Her neyse bu hafta taktiracagim.sizce vakum yaptirip gaz bastirayim mi?
Yada ne yapabilirim
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Aleyküm selam ustam. Borular dış üniteye bağlanmadan önce basma hattından azot basılmalıdır emme hattı ve vanalar açık olmalıdır parmğınla emme rekorunu ara ara kapatarak basınçlı çıkış sağlayabilirsin... Aynı işlem iç üniteye de yapılmalı eğer tozun pisliğin içinde boru ağızları açık şekilde beklemişse mutlaka yapılmalıdır... Azot bulamassan da ayni işlemi gazlada yapabilirsin cihaz R22 ise 22 gazla 410 sa 410 gazla... Eski borularını da kullanmamanı tavsiye ederim yeni boru ile montaj yap ve mutlaka montaj sonrası vakum yap.
 
Teşekürler. Azot bulmam cok zor. Bulundugum ilçede kimsede yok. Sanirim islemi gaz ile yapmamız gerekli. Simdi alttaki buyuk boru emiş.ustteki küçük boru ise basma hatti.ustteki küçük borudan gazi gönderip alttaki emis olan buyuk borudan çıksın. Dogru anlamis miyim
 
Simdi dikkatimi çekti vanalar açık derken boru rekorlarinin baglandigi yerden mi bahsediyorsunuz yoksa alyan anahtarla kapatilmasi gereken vananin acik oldugundan mi? Eğer vanalar kapalıysa sıkıntı yok. Cuku sisteme herhangi bir toz nem vs girmemiştir sadece rekor bağlantı kısmında kalmistir. Cozumu kolay boru baglantilarini yapmadan once her iki vanayida sirayla alyan anahtarla biraz açıp foşş sesinden sonra kapatıyoruz bu kadar ; ama vanalar açıksa yukarıdaki işlem yapılmalıdır gaz şarjı için 3 yollu, siboplu vana olur ordan yapacaksınız emme yada basma diye kafa karıştırmayalım soğutma modunda çoğu klimada ince boru basma kalın boru emme ama klimadan klimaya değişiyor bu emme basma hattı ve vana nin yeri, kimi klimada her iki hatta bile olabiliyor bu vana.. kolay gelsin..
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,556
Kullanıcılar
449,916
Son üye
adil.degirmenci

Yeni konular

Geri
Üst