Klima Arızası Yardım

h.şahin

Paylaşımcı üye
Katılım
9 Ara 2008
Mesajlar
113
Puanları
106
Merhaba;

12 BTU - Isısan Highlife klimam 26 dereceye alıyorum normal seyrinde çalışmaya başlıyor, fakat ısı 22-23 dereceye geldiginde klima duruşa geçiyor ve ısı 15-16 dereceye düşmüş olsa dahi yaklaşık bir saat çalışmıyor..

23 dereceye ayarlayıp çalıştırdığımda 23 dereceye geldiğinde sensör/termostat devreye giriyor ve ısı 23 derecenin altına düşünce tekrar çalışmaya hemen başlamaktadır. ( ısıtmada problem yok) 24 derecenin üzerinde ısıtma yapamıyorum..

ilgili sorun neden olabilir.

2-3 servisten bilgi aldım, motor arızası olduğu, sensör arızası ve kart arızası olduğu gibi.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Sen Abi bir 26-27 derecede islem yap gor nasil islem yapiyor.
 
Klimanın motorunun aşırı ısınıp ısınmadığını, bu sebeple termik açıp açmadığını kontrol etmen gerekir. Eğer motor çok ısınıyorsa sorun motorda, değilse kartta ya da sensördedir. Sensörün direnç değerleri formda daha önce verilmişti. Arama yaparak değerleri görür, arızalı olup olmadığını anlayabilirsin.
 
Selam arkadaşım klimanın içünite sensörünü kontrol et. Sensör arızalı olabilir sıcaklığı tam anlamıyla algılamayabilir. Bununla ilgili ısısan marka salon tipi klimada sensörden kaynaklanan bir arıza başıma gelmişti. Sensörü değiştirince sorun düzeldi.
 
Cihazı iki farklı servise kontrol yaptırdım. (Boru sensörü, kondaktör, fan motorunun hızını ayarlayan parçası değişti ve ayrıca komporösör üzerinde bulunan yalıtım için sarılı sargılar çıkarıldı)

Aşırı ısındığı için termik açtığı bilgisi veriliyor, ve kesin arızayı bulamadılar ve komporosör olabilir..!! demekteler.

Tosiba motor 200TL, 270TL ye değişim yaptırayımmı?
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Dostum sanırım cihazın garantili değil.

Eger garantili ise cihaz değişimine kadar bastırmanı isteyebilirsin.

Eger garantili değilse maliyet çok değil ama kesin arızayı bulamadılar termik açıyor olabilir ibaresi yanlıştır.
yapılması gereken cihaz takibe alınacak. Diyelimki termiğin açtığı düşünülüyor. O anın ardından cihazın enerjisi kesilip motor sıcaklığı ölçülmeli vede hızlı bir şekilde kablo bağlantıları ayrılıp sargı ohm değerleri ölçülecek. Değerler açık devre ise termik açmıştır. Eğer sıcaklık ve ohm değerleri olması gereken değerlerde ise sorun başka yerdedir. Tahmin üzerine bence sistem gazı kaybedilmemeli.. Özellikle ısıl işlem uygulanarak kaynak ile kompresör değişimi ardından sistemdeki yanık yağ ve pislik oluşması cihaz sağlığı açısından iyi olmayacaktır. Kompresör değişimi için 270 TL uygun fiyat.

Kolay gelsin iyi çalışmalar
 
Sayın Serkan bey;

Sıcaklık kontrolünü her 3 serviste el yordamı ile yapıyor.

Başka çarem kalmadı komporösör değişiminden başka, Değişimi önermiyormusunuz? ( yanık yağ ve pislik oluşması ??
Tşk.
 
Arıza kompresördeki bir hatadan dolayı ise bu sargı olur yada mekanik.. elbetteki değişimi gereklidir. sizin sanssızlıgınız 2 serviste bakmış ama çare olmamış.. Servisin söylediği durum hakkında "kompresör aşırı ısındığı için termik açıyor" sözlü değilde ölçü aleti ile kontrol ettilermi.. kompresör durduğunda sargı uçlarını açıp gerçekten termik attığını tesbit ettilermi.. yoksa elle kompresörün gövdesini tutup çok ısınmış termik açmış olabilirmi dediler.. eğer ölçü aleti le kontrol ettilerse ok değiştirsinler ama elle kontrol ettilerse bilemiyorum pek bilimsel bir yöntem değil.. ve kompresör neden aşırı ısınır .. gaz fazla ise iç fan (ısıtmada) geç devreye giriyorsa voltajlar düşükse kapasitör hatası yüzünden.. bu unsurları eledilerse değişim olabilir.

kolay gelsin iyi çalışmalar..
 
Sadece gaz durumu cihaz ile ölçüm yapıldı.
Diğer komporösör ölçümleri vs. el yordamı ile yaptılar. Sargı uçlarını cihaz ile kontrol eden olmadı..

Siz çok değerli arkadaşlalrın vermiş olduğu bilgilere istinaden, Tekrar servise aşağıdaki durumları,


-Klimanın gazı tamanen atıp ,güzel bir vakum yapılması ve tekrar gaz basımı.
-Ölçü aletiyle komporösörünün sargı uçlarından ölçümünü sağlamak ( Bu ölçümün nasıl yapıldığını biliyorlar ise)

Tşk.
 
Vakkum işlemini yaptırdım.
Yine sorun devam ediyor, Komporösör değişimi şart oldu gibi.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,947
Mesajlar
913,820
Kullanıcılar
449,593
Son üye
purplelake

Yeni konular

Geri
Üst