Klima arızası hk?

Ruya_s

Üye
Katılım
23 Tem 2009
Mesajlar
3
Puanları
1
Siemens 24000 btu B1ZKA24104/03 klima daha ilk günlerden itibaren aşırı sesli(gurul gurul şeklinde çıkan bir sesle) ve sürekli durup durup çalışmasıyla problem çıkardı. Defalarca servis çağırmama, parça değişimine rağmen herhangi bir düzelme olmadı. web sitesi aracılığıyla sirkete ulaştığımda evime tekrar servis geldi. Gelen servis elemanının bana verdiği cevap bu ürünün bu şekilde sesli ve durup durup çalışmasının bu modele özgü olduğu söylendi. Günümüz teknolojisiyle üretilen ve alındığında son sistem olan bu klimanın bu tarz çalışmasının normal olduğunun söylenmesi inanılır gibi değildi. Bütün kış kombi kullanmam ve kendi aramızdaki konuşmaları dahi duyamayacağımız şekilde çalışmasından dolayı klimayı kış boyunca 1-2 defa dışında çalıştırmadım. Bu günlerde kullanmak üzere söz konusu klimayı çalıştırdığımda evimin bütün sigortalarını attırıyordu. Çağırdığım servis kompresör arızası bulunduğunu ve bunun önemli bir arıza olduğunu belirtti. Ve şu an 3,5 yıl önce aldığım, defalarca arızalı olduğunu belirterek servis çağırdığım, neredeyse hiç kullanmadığım klimanın bu şekilde bir arıza yaptığını web siteleri aracılığıyla tekrar bildirdim. Yine servis elemanı geldi bu sefer voltaj düşüklüğünden bu arızayı yapmış olduğunu söyledi.2 gün sonra arandım ve arızanın 900 tl lik bir arıza oldugunu ama bana 200tl indirim yapacaklarını söylediler.İndirim yapmaları bile imalat hatası olduğunu düşünmeme sebep oldu.Sizce ben ne yapayım bana bir yol gösterin....
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
tüketici korumaya bildirmelisiniz
 
Sinir durumunuz müsait ve paranız var ise,mahkemeye başvurun.Bilirkişi kanalı ile ispatla-
yabilir iseniz,sonuç alabilirsiniz.20 sene önceki en takoz klimalar bile gurul gurul ses çıkar-
mazdı.İşi,baştan sıkı tutsanız iyi olurmuş.
 
garanti süresi içersinde yetkili servise aynı arızadan 3 kez giden ürün değiştirilir. Önce fabrikayı arayıp böyle bir hakkınız olduğunu belirterek çözümlerinin ne olduğunu son kez sorduktan sonra tüketici hakları mahkemesine başvurabilirsiniz. Servis fişlerinizi saklayınız.
 
kardeş yapacağın iş çok basit bosch simens profilo müşteri hizmetlerini ara servis 15 dakika içerisinde kapında olur . eğer sorunun servis tarafından hallolmassa bu imkansızdır genel merkezi tekrar ara ve şikayetlerini tekrar dile getir . sorununuz kesinlikle hallolacaktır. bu firmada böyle bir sıkıntı yaşamanız imkansız . çünkü bir zaman bunların servisliğini yaptım.
 
Teşekkür ederim görüşleriniz için tekrar arayıp şikayetimi tekrar bildirdim, klimayı alıp incelemelerini istedim bakalım ne olacak...
 
Bu moddeller böyle diyerek klasik bir teknisyen kaçışı yapmış,gelen servis teknisyeni şu zamanki B sınıfı klimaler bile anlattığınız tarzda çalışmıyor bence bu konunun peşini bırakmayın.
 
Klimanızda montaj hatası var bu kesin. Boru tesisatında kırılmalar olduğunu düşünüyorum. ve vakum yapılmamış muhtemelen
 
klima garanti kapsamındamı onu bildirirseniz daha iyi olur
ona göre garantisi varsa değiştirme talep edin
şayet yoksa arkadaşlarında dediği gibi tüketici haklarında sonucu arayın
ve mutlaka şikayetimvar adresinden aynı şikayette bulunan başka tüketiciler varmı diye kontrol edin
bu model için standart bir arıza olabilir
bu durumda ivedilikle cihazı değiştirmeye çalışın
 
Garantisi 6 ay oldu biteli son şikayetimi bildirdikten sonra bugün tekrar arandım. 100 TL daha indirim yapabileceklerini söylediler. Daha önceki şikayetlerim iç ünitedenmis onlara dış üniteyle ilgili 1 kez şikayette bulunmuşum. Bende dedim ki iç dış ayrımı beni ilgilendirmiyor Aldığımdan beri bu klimayı kullanamadıgımı ve sonunda böylesine büyük bir arızayla karşılaştığımı belirttim. Karsı taraf ise sürekli bana elektrik aksamından olduğunu yapabilecekleri birsey olmadıgını belirtti. Aynı ev içinde iki klima var biri elektrikten boızuluyor. Diğerinde sigorta olmamasına ve surekli calışmasına ragmen bozulmuyor Akıl alacak gibi değil.....Tesekkur edip kapattım.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,165
Mesajlar
915,606
Kullanıcılar
449,930
Son üye
oguuz680

Yeni konular

Geri
Üst