klima arıza

sayac

Üye
Katılım
7 Nis 2012
Mesajlar
56
Puanları
1
Mrb arkadaşlar.klima soğutma yapmadığı iiçn barı ölçtüm ve 6-7 bar çıktı.Gaz fazla olduğunu düşündüm, gaz fazlalığını atayım dedim ama hortumdan yağla karışık hava çıkıyor, arada bir azca gaz püskürtmesi yapıyor. manometre 6-7 bar gösterdiğine göre neden gaz yerine çoğunlugu hava püskürüyor?
Ayrıca Bakım öncesi çalışan klima bakım sonrası çalışmadığında akla suyun karta vs. parçalara teması akla geliyor, bakım sonrası oluşan bu tür bir probleme yaklaşımınız nasıl olurdu?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
yağla karışık çıkanın hava olduğunu nerden biliyorsunuz? sistemdeki hava ile gazı nasıl ayırıyorsunuz? Ara ara hava ve gaz püskürüyor demöişsiniz merak ettimde..

Bakım nasıl yapıldı? kim yaptı? cihaz sökülüp takıldımı? gaz eklenip atıldımı? kondanser ve evaporatör temizmi iç ve dış fan sağlıklı çalışıyormu ? Cihaz durağan halde bahsettiğiniz basınçlarda olur.. kompresör ölçüm anında çalışıyormuydu?

Bakım sonrası olduysa yapan kişiyi çağırın bence.. Ama iş elimden gelir diyorsanız yukarıdaki sorulara önce cevap gerekiyor.
 
gaz çıkışı oldugunda beyazsımsı şekilde olup olmamasından anlıyorum.eger şefaf ve renksız çıkıyuor ıse hava dıyorum.klima ısıne yenı basladıgım ıcın acemılıgım var.bakımı sokmeden yaptım, dısardan pompa ıle solvent ve 10 dk bekleme sonrasında su ıle durulama yaptım.
sonra komut verdiğimde alıcı karta 1 sn ekran gelıyor sonra sonuyor ve ıc unıte fan hareketsız, dış ünite kopmresor vs hareketsız.elektriğin olup olmadıgına baktım elk var.
 
arkadaşım klimayı temizlemeden önce çalıştırıp denedin mi? çalışıyormuydu.yoksa bakım yaptıktan sonramı çalışmaz oldu.
klimanın markası ne arçelik ürünlerde aç kapama yapıldığında 3 dk bekleme yapar.markaya göre özellikler değişe biliyor.
diğer bir olay benim aklıma gelen klimanın senden önce arızalı olduğu.sistem tıkanıklığı olabilir.yani yağ basmış kılcal tıkalı olabilir.
 
gaz çıkışı oldugunda beyazsımsı şekilde olup olmamasından anlıyorum.eger şefaf ve renksız çıkıyuor ıse hava dıyorum.klima ısıne yenı basladıgım ıcın acemılıgım var.bakımı sokmeden yaptım, dısardan pompa ıle solvent ve 10 dk bekleme sonrasında su ıle durulama yaptım.sonra komut verdiğimde alıcı karta 1 sn ekran gelıyor sonra sonuyor ve ıc unıte fan hareketsız, dış ünite kopmresor vs hareketsız.elektriğin olup olmadıgına baktım elk var.
Selamlar...
sisteminde hava olduğunu sanmıyorum. kimyasal yıkama temizlik yapmışsınız.Cihazı sökmeden.. Sorun cihaz devreye girmiyor. yıkama yaparken kartı korumaya almışmıydınız? su sıvı teması olabilir veya cihazın panjurunu kapağını açarken kapatırken kartın bağlı olduğu soket kablolardan birini çıkartmış olabilirsiniz sanıyorum. Kartı düzgün bir şekilde kontrol ediniz. Sorununuzun elektriksel olduğunu düşünüyorum.

Cihaz bakımdan önce çalışıyormuydu ?
 
merhabalarar.
klima dış ünite hersey calısıyor sogutma da var fan da donuyor fakat ıc unıte fanı hıc hızlanmıyor ayni hızda dönüyor?
motordan suphelendım ne yapamam gerekıyor? tesekkur ederım..
 
Selamlar
Ic unita fan matorunun kondensatoru deger kayb etmis ola bilir.Yenisiyle deyisdirib denemen gerek


merhabalarar.
klima dış ünite hersey calısıyor sogutma da var fan da donuyor fakat ıc unıte fanı hıc hızlanmıyor ayni hızda dönüyor?
motordan suphelendım ne yapamam gerekıyor? tesekkur ederım..
 
tesekkur edıyorum .kondensator tamam sadece ayni hızda dönüyor hıc artmıyor motor kademe uçlarında bı sorn olabılırmı ? veya kart arızası ?
 
tesekkur edıyorum .kondensator tamam sadece ayni hızda dönüyor hıc artmıyor motor kademe uçlarında bı sorn olabılırmı ? veya kart arızası ?

fan kapasitörü büyük olasılık ancak denemişsiniz.bazı marka ve modelerde ayrıyetten fana takılan direnç kartı var çok düşük bir ihtimal
fan uçlarını ölçme sansınız varsa ölçün derim..
sorularda marka ve model belirtirseniz daha fazla yardımcı oluruz arkadaşlar.
 
Özel mesaj yerine buradan cevaplıyorum herkes yararlansın..

Motor kademesinde sorun olsa o kademede çalışmaz..
Şunu denermisiniz? Cihazı sadece fan modunda çalıştırıp her kademeyi ayrı ayrı denermisiniz çalışıp çalışmadığını?

Kapasitör olsaydı en düşük kademede de çalışmayacaktı.. bence kapasitörünüzde sorun yok. yada cihazın fanı sabit devirde kademede ayarlı bunu otomatik moda alırsanız kendisi kademe kontrolü yapacaktır..
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,899
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst