klima ıstma çevrimi

Slm.arkadaşlar çalışan bir (termodinamik sistem"de),örneğin klima v.s. C.O.P neye göre belirliyorlar,ve bir birim enerjiye bizler 3-8 birim enerji elde ediyoruz.Bu termodinamik yasalara göre aykırı değil midir.Teşekurler.

Termodinamik yasa enerjinin kaybedilemediğini, dönüştürülebildiğini anlatır.
Ters carnot çevriminde enerji yok edilmez veya kazanılmaz, transfer edilir!
Bu nedenle aykırı değildir.

Küçük bir tüyo;
Soğutma kapasitesinin 200 Kw olduğu ve c.o.p nin 4.0 olduğu bir sistemin kondanser kapasitesi 250 Kw'tır.
Yani mekanik enerji ile birlikte açığa çıkan ısı enerjisinin atmosfere atılması için kondanser kapasitesinin büyük olaması gerekmektedir.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Termodinamik yasalarına göre devamlı tek bir kaynaktan (soğuk veya sıcak) ısı alarak çalışan bir termodinamik makinesi inşa edilemez, daha sıcak ve daha soğuk iki kaynak arasında çalışan termodinamik makine (Carnot çevrimi gibi) ise kolayca inşa edilebilir. Bir Carnot çevrimi tersine de çevrilebilir, yani sıcaktan soğuğa olan kendiliğinden olan doğal akışı, cebri yolla örneği kompresör-elektrik motoruyla soğuk kaynaktan sıcak kaynağa doğru olan akışı şeklinde tersine olarak da çevrilebilir, ilave güç veya enerji girdisi kapalı sisteme verilerek. Buzdolapları bu prensiple soğuk sistemden sürekli daha sıcak (oda) olan ortama ısıyı bir ısı pompasıyla (hermetik kompresör-elektrik motoruyla) kapalı sistem döngüsü içinde sağlamış olur. Isı pompaları da topraktaki derinliklerdeki daha sıcak ortamı enerji girdisi harcanarak 3-4 kat fazlasıyla ısı şeklinde evimize kadar alabilmemizi sağlar. Buradaki olay elektrik yoluyla sağlanan kapalı bir çevrimle elektrik yoluyla bunun ısı karşılığı olarak verdiğimiz bir enerjiyi daha fazla ısı şeklinde, yani eşdeğer karşılığı olan kW olarak daha fazla güçle (ancak kW olarak elektrik karşılığı değil de ısı şekliyle artmış bulunarak) alabilmemiz sağlanır. Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,557
Kullanıcılar
449,916
Son üye
adil.degirmenci

Yeni konular

Geri
Üst