Klima ısıtıp soğutmuyor dış üniteden 1.5 dk aralıklarla ses geliyor

20200518_165403.jpg

Öncelikle merhaba. Sizin bağlantılarda hata görüyorum ama fotoğraftan da kaynaklanıyor olabilir kompresörden gelen kablolar tam çıkmamış. Kompresörden 3 adet kablo gelir ve bu kablolar şu şekilde bağlanır,
C : (ortak uç) Dış ünite klemensinden kompresör besleme ucuna bağlanır. Yani faza bağlanır.
S : (yardımcı sargı ucu) kapasitorün HERM yazan kısmına bağlanır.
R : (ana sargı ucu) kapasitörün C yazan kısmına bağlanır.
Şimdi sizin bağlantınıza baktığımda kompresörden gelen bütün kablolar kapasitöre bağlı gibi görünüyor eğer kabloları daha görünür bir şekilde çekip atarsanız yardımcı olurum size.
Birde şu dikkatimi çekti, o bahsettiğiniz dınn sesi kopmresörün kalkamama sesi; ama sizin dış ünite fanı da hareketlenip duruyor, düzgün voltaj gelmiş olsa kompresör kalkamasada dış fan durmadan dönmesi lazım. Dış fan kapasitörü sizin klima modelinde ayrı, kibrit kutusu gibi bir şey siyah renkte. İki kapasitöründe bozulma ihtimali var tabiki ama bence sizin klimada nötr problemi var. Ölçü aleti ile klima dış üniteye yol verdiği zaman önce iç ünite klemensinden daha sonrada dış ünite klemensinden faz nötr ölçmenizi tavsiye ederim. Eğer iç ünite klemensinde sıkıntısız düzgün voltaj görüyorsanız aynı voltajı dış ünite klemensinde de görmelisiniz aksi halde sinyal kablosunda problem var demektir. Bu arada klimalarda genelde 1 nolu klemens ucu faz 2 nolu klemens ucu nötr dür bu şekilde ölçebilirsiniz. Bir deneyin buraya yazın olmazsa başka yöntem deneriz ;)
 
Son düzenleme:
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.

Forum istatistikleri

Konular
127,967
Mesajlar
913,971
Kullanıcılar
449,614
Son üye
Canipk

Yeni konular

Geri
Üst