KLİMA İLE PETEKLERİ ISITMA

REZİSTANS

Profesyonel Üye
Katılım
18 Eki 2011
Mesajlar
1,714
Puanları
395
Yaş
56
Arkadaşlar klima ile evin içerisindeki kalorifer peteklerinin bir cihaz yardımıyla ısıtılabildiğini duydum.bilgisi olan arkadaşların görüşlerini alabilirmiyim.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Evet Bu şekilde vrf/vrv sistemler mevcut...


Boiler kullanılıyor.

~70 dereceye kadar sıcak su elde ediliyor...

kendiniz yapacaksanız. iç ünitenin evaporatörünü bir su deposu vs. içine koyup o suyu peteklere dağıtabilirsiniz.. klimayı ısıtmada çalıştırırsınız. evaporatör de suyun içinde suyu ısıtır..

tabi performans verir mi bilmiyorum..
 
ısı pompası olarak adlandırılır internette bu adla araya bilirsin
:rolleyes:
 
arkadaslar bendebu konu hakkında calısma yapıyorum ben iç unıte kullanmadım da bakır borular ıle boyler tankı yaptım duragın halde bır problem yok su ısınıyor ama sirkilasyon pompası ıle suyu peteklerde sureklı dondururken verım alamıyorum su an bu problem uzerıne kafa ytorumluyorum sızde katılırsanız sevınırımm

malıyet acısından da cook hatta komurden bıle ucuza gelecek sanırım saatte 1 kw ıle bu ısı halletmeye calısıyorumm
 
Merhaba. ısı pompası konusunda bir kaç yıl önce çok çalışma yapmıştım.Ama konudan uzaklaşınca,bir çok bilgiyide unuttum.Aklımda kalanlar: klimanın borusu üzerine eşanajör denilen parça takılır.Eşanjörler,kalite kalitedir.Bir yerinden gaz girer,çıkar.diğer taraftan ise su girer,su çıkar.Kkima sıcağa alındığında iç üniteye gelen boru içindeki gaz da çok sıcak olur.Soğuğa alındığında da bu sefer çok soğuk olur.Bu ısılar ,eşanjörler tarafından suya aktarılır.bu suyun sisteme entegre olması için devirdayım dediğimiz motorlar kullanırız.Tabiki su basınç göstergesi vs de kullanmamız lazım.Isı pompası kullanılan sistemlerde fancoil peteklerle tam verime ulaşilabilir.Kısa sürede sıcak ve ya soğuğa ulaşılabilinir.normal klimanın iç ünitesini,elektronik kartıyla beraber bir kutuya taşıyorsunuz.sadece elektronik kartını taşıyoruz. bu kart ile ,klimayı kontrol eder gibi,ısı pompası sistemini kontrol edebiliriz.Isı pompasında düşük enerji ve ya fazla sarfiyat,tamamiyle diş ünitenin kalitesine bağlııdır.Örneğin,bir markalı ve çok düşük sarfiyatıyla ısı pompası sitemini yaparsak,o zamn aynı orantıda ısı pompasıda düşük sarfiyatla çalışacaktır.ısıpompası olan bir sistemde normal petek kullanılırsa,tasarrıf edilemez.Isı pompasının özelliği,istenildiğinde sıcak su,istenildiğinde soğuk su dolaşır.Bu suyun ısısı,fanlı peteklerle hızlıca ortama verilir.
Saygılarımla.
 
Arkadaşlar klima ile evin içerisindeki kalorifer peteklerinin bir cihaz yardımıyla ısıtılabildiğini duydum.bilgisi olan arkadaşların görüşlerini alabilirmiyim.

Klima soğutmak için petek ısıtmak için. Nasıl bir mantığı var acaba
 
toshiba estia diye bi urun var.tam olarak bu işi yapıyor
 
Bolgeniz iklim olarak kış aylarında soguk geçiyor ise hiç uğraşmayın derim
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,898
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst