Kilitli USB Birebir Kopya

deliruzgar

Üye
Katılım
8 Kas 2019
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
31
Merhaba arkadaşlar elimde korg firmasına ait kilitli bir flash bellek var. Bu bellekteki kilitli dosyaların içeriği daha doğrusu uzantısı pcm diye geçiyor. Elimdeki USB bellek bozulmak üzere. adamlar öyle bir şifreleme sistemi koymuş ki içindeki dosyayı başka bir USB içine atıp alete yüklemeye çalıştığımda hata veriyo pcm içindeki şifre 2. USB ile uyuşmadığı için . Bu Usb şu an 1000 TL ve kasasi falan yıprandı.bu kadar durumum olmadığı için yenisini alamıyorum. İşin aksi tarafı çaldığım enstrüman sesleri vesaire hepsi bu kilitli USB içerisinde.. içeriği nasıl birebir kopyalayabilirim.. korg klavyem her açılışta bu USB istiyor.. Uzun lafın kısası usb-seri numarası vesaire artık her ne varsa birebir nasıl kopya yapabilirim. Birçok klon programını denedim işe yaramadı..
32.png
 
Tam bilgi sahibi değilim, donanıma bakarak kod üretiyordur, bunu kopylasan dahi eşleşmeyeceği için donanım farklı olacağından hata verecek çalışmayacaktır.
 
Ben yarısı kilitli yarısı kullanıma açık bu dongle lar ile biraz uğraştım.
Özetle flash belleğin chip set seri numarasından dolayı bu işlem olmuyor. Bence tamirat daha ucuz ve basit olur. Uç kısmını ve dış kılıfını değişin.
 
imaj alıp başka usbye at diyeceğim ama, yukarıdaki yazılanları da dikkate al, başarılı olmaya bilirsin.(hddnin imajını alıyor gibi yapacaksın, yine aynı programla yeni usbye yazacaksın) artık yapmaya yapmaya unuttum.
 
Bu tür cihazlarda başka işletim sistemi kullanılması gayet olağandır.
Linux işletim sistemleri, gerek donanım ivmelenmesi, gerekse güvenlik konusunda çok iyi olduğu için bahsi geçen orgta linux işletim sisteminin olma olasılığı yüksektir.
PCM olarak adlandırılmış klasör esasen NTFS dosya veya benzer formatta windows tabanlı bir bölüm içerisine kaydedilmiş olabilir. Linux işletim sistemleri bu tür formatları rahatlıkla okuyup yazabilmektedirler.
Ancak FLASH içerisinde windows işletim sistemi ile tanımlanamayan başka bölüm de olabilir. Bu bölüm orga takıldığında otomatik yüklenebilir ve PCM klasörü içerisindeki dosyaları otomatik yükleyebilir.
Eğer linux kullanıyorsanız veya linux kullanan bir arkadaşınız varsa benim tavsiyem bu flash belleği linux altında GParted adlı programla incelemenizdir.
scrot.png
Bu resimde linux işletim sistemlerindeki GParted programının hangi dosya sistemlerine destek verdiği görülmektedir.
Kırmızı ile ayrılmış olan ext2, ext3 ve ext4 gibi bir dosya sistemi flash diskte var ise, rahatlıkla başka bir flash diske kopya edebilir, hatta yedekleyebilirsiniz.
DİKKAT:
Bu programın kullanılması belli tecrübe ve uzmanlık gerektirmektedir.
Linux işletim sistemleri ile ve bu programla ilgili yeterli bilginiz yoksa veya arkadaşınızın yeterli bilgisi yoksa kesinlikle işlem yapmamanızı öneririm.
Aksi takdirde tüm flash diskinizi kullanılmaz hale getirebilirsiniz.
 
Daha önce dongle de bı işlem yapmistim
Eski versiyon hiren boot icinde linux programı vardı yanlış hatırlamıyorsam parted magic di böyle bir içinden veri kopyalama işlemi yapmıştım.
Birde tails işletim sisteminin 2.0 üst versiyon larinda rastlamadım bir çok dosyayı açıyor veri şifreleme konusunda çok iyi onla bı dene
 
Sifreli usb cihazlari oldugunu okumustum. Elinizdeki usb ye gonderien sifre dogru ise dosyalari acan tipte olabilir. Eger boyle ise bu bilgileri siradan bir usb cubuga aktarmak isinize yaramaz.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,873
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst