Kettle İçinde Oluşan Kireç Nasıl Çözülür

kardeş kireç çözücü porçöz kullann

arkadaşım kettılın içine iki su bardağı su ile birlikte bir çay kaşığı limontuzu katıp üç beş dakika kaynatırsanız kireci eritirsiniz.kettılada bir zarar gelmemiş olur.berat geceniz mübarek olsun.
 
ben küçük ev aletlerin tamir edildiği yerde çalışıyorum bizim işlerde müşteri acele ettiği için biz pozçöz kullanıyoruz bizaz beklettikten sonra pozçözü döküp kettl yıkayıp iki kez su kapnatıp müşteriye teslim ediyoruz ama arkadaşlarında dediği gibi genel olarak limonla kaynatılmasını tavsiye ediyoruz. en sağlıklısıda limondur hocam.
 
Kesinlikle bu tür rezistanslı aletlerde kimyasal madde kullanmayınız. Öyle ki rezistansınızın ömrünü azaltmış olursunuz.(rezinstansınız yarılır. Çalışsa dahi KARölesi yoksa gövdeye kaçak verir.) Çözümü LİMON TUZU'dur.
 
Hocam eğer kettle ile çay yapıyorsanız o kireci temizlememenizi önerim zira temizledikten sonra çayın rengi ebruli oluyor tadı da meneviş.
 
Kireci temizlemeyince de kettle çok daha uzun bir sürede su kaynatmaya başlıyor bu seferde. Su ile rezistans arasında yalıtkan bir malzeme var gibi düşünün. Bahsettiğiniz sorun kette'daki kirecin temizlenmesinden sonra iyi durulanmamasından kaynaklanıyor olabilir mi?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst