Kesintisiz güç kaynağı ile şerit led

Lutfiozgan

Üye
Katılım
1 Nis 2014
Mesajlar
27
Puanları
1
Yaş
38
Mrb usp kesintisiz güç kaynağı ile elektrik kesildiğinde 5 metreli şerit led lambayı çalıştırabilirmiyim ?


KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Patlıcanla karnıyarık yapabilir miyim gibi bir soru olmuş :) tabii ki yapabilirsin ama kıyma,yağ,soğan falanda lazım, tencere, ocak lazım.
UPS tek fazlı m? çıkışı 220v peki led beslemen kaç volt? 12v ise driver lazım var mı? Piyasada envayi çeşit led var.
 
12 voltluk şerit led abi ama yanma süresi nekadar olur ? 3-4 saat yakabilirmiyim (5 metrelik ) nette 15 dakika enerji verir diye yazıyor


KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
Öncelikle şerit led'ine bakacaksın tek çip'limi üç çipli mi? Yani elindeki led kaç amper çekiyor? ona uygun güçte 220/12V led sürücü alacaksın. Kullanacağın UPS'in gücü ne onu bileceksin? Pazardan patates almıyoruz ki usta ver ordan 2 kilo nevşehir olsun diyelim :)
 
Sizin öneriniz ne olur 3 -4 saat çalışabilecek sistemi nasıl yaparım


KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
Tavsiyem şudur;
1- Öncelikle yük akımınıza bakın yük akımınx12V= Güç değerini VA olarak verecektir led sürücü kaybını ihmal edelim önemli değil.
2- UPS kataloglarını incelemen lazım. Diyelim yükün 60VA çıktı 600VA'lik UPS için bu %10 yük demektir. UPS'in %10 yükte çalışma süresine bakacaksın. Süre sana yeterli ise UPS'i alırsın değilse bir üst güce bakarsın.
 
Anladım teşekkür ederim alakanız için


KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
Bir çok UPS kataloğunda(Küçük güçlerde) yüke göre çalışma süresi tablosunu göremezsin. Fiyat-Kalite dengesine göre beğendiğin markanın bahsetmiş olduğum teknik verisini firma ile iletişime geçerek edinebilirsin.
 
Ups 220v cihaz kullanmıyacaksan lüx, yok elimde var dersen arka tarafına 2 bağlantı yap direk aküyle bağlı.
Ama yine de Sn. Yaşlıuzamnın dediği gibi 5m ledin tüketim bilgisine ihtiyaç var. Bu veri 1 saatteki harcamadır bunu 3 4 saat istediğin için bu rakamla çarpıp ihtiyacını görcek aküyü temin edersin.
Ups bende yok dersen yine aynı mantıkta led watını aküyü tesbit edip sırf otomatik akü almanı tavsiye ederim. Yalnız uygulamada 5m hatırı sayılır bi güç demek şerit led ısınır ekstradan soğutma teknikleri bakman gerekecek, bunlar forumda yazıldı tekrar tekrar öncelikle arama yap eksiklerini gider hala cevabını bulamadığın soru kafanda varsa sor kolay gelsin.
 
biraz elekrtronik bilginiz varsa düşük maliyetle çok güzel işler çıkartabilirsiniz
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,850
Kullanıcılar
449,596
Son üye
anilhikmet

Yeni konular

Geri
Üst