Kesintisiz Güç Kaynağı Hakkında...

murattanli

Üye
Katılım
3 Mar 2015
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
32
Merhabalar...

Muhakkak sorum pek çoğunuz tarafından oldukça acemice görülecektir; ancak soruma en güvenilir yanıtı böylesi bir platformda alacağımı düşündüğümden, burada sormak istedim.

UPS'leri ara kabloya bağlayıp kullanmanın sakınca arz ettiğini duymuştum. Bu doğru mudur, ne derece doğrudur?

Sorma niyetim; elimde watt değeri pek yüksek olmayan bir UPS var. Bununla yalnızca kasayı (bilgisayar) beslemek istiyorum. Odamda da kullanabileceğim tek bir priz mevcut. Bu prize, piyasada satılan ikili-akım korumalı prizlerden takıp UPS'yi buna bağlamam UPS ve cihazlarım için sakınca teşkil eder mi?

Şimdiden teşekkürler...

İyi çalışmalar...
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
ups in kaç w'lık alıcıların neler. sadece bilgisayar olacaksa sorun olacağını sanmıyorum
 
360 Watt... Şu anda kasayı, monitörümü ve profesyonel multimedya hoparlörlerimi (ADAM A5) besliyorum. Zaten bu kadar ağır yük bindirmemek için, yalnızca kasayı beslemek istediğimi söyledim, sayın emrecan-81. Bunun için de, ikili bir akım korumalı priz alıp UPS'yi buna takma niyetindeyim. Çünkü belirttiğim üzere, odamda bir tane priz mevcut.

Ancak buradaki asıl sorum; UPS'yi, direkt prize değil de, söz konusu akım korumalı prize bağlayacak olmamın sakıncası var mıdır? Şöyle bir şeye: http://cdn.koctas.com.tr/product/360x360/d66278d1cf18bb43251c635f61c5dbd3.jpg
 
Kullanılan ups lineinteraktif ise (Uygun olan fiyatı yüzünden genellikle bir tercih sebebidir) akım korumalı prize pek gerek yok.Çünkü çok yüksek değerdeki gerilim yükselmelerinde,
bu ups tarafından inverter tam devreye alınıp,çıkışa bu yüksek gerilim değerleri yansıtılmaz.Akım korumalı prizin de fonksiyonu kaba hatlarıyla yüksek değerli gerilimleri geçirmemek olduğu için ayni vazifeyi yapan 2 cihaz peşpeşe kullanılmış olur.

Elektrik kesintileri fazla olduğunda tunçmatik lite 650'yi şahsen PC'den önce kullanırken akım korumalı prizi hiç
kullanmıyordum.Kesintiler ve gerilim düzensizlikleri düzeldiği için ups'yi pc devresinden tam kaldırdığımda monitör ve kasa beslemesinden önce şu anda resimdeki türdeki akım korumalı prizi de kullanmaktayım.Ama ikisi birden bence çok gereksiz olur.Çünkü lineinteraktif bir ups ayni akım korumalı prizin fonksiyonunu zaten kendi içinden yapmaktadır.Ama kullanılmaz diye bir şey yoktur.Sonuçta her ikisini birlikte yine kullanabilirsiniz.Seçim sizindir.Kolay gelsin.
 
binbaşı ve emrecan-81, cevaplar için teşekkürler...

Ürün için sipariş verdim. Fazladan koruma göz çıkarmaz sanıyorum. :) Dediğim gibi, UPS'den sadece kasayı besleyeceğim. Şöyle bir şema olacak yani: Şebeke >> ikili-akım korumalı priz >> UPS (Sadece kasa bağlı olacak) Akım korumalı ürünün ikinci prizine de bir ara kablosu bağlayıp, UPS'den bağımsız olarak, multimedya hoparlörlerini ve monitörü besleyeceğim.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,914
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst