Kesintisiz Güç Kaynağı Devreye girme sorunu

kenevir47

Üye
Katılım
25 Ara 2006
Mesajlar
7
Puanları
1
Yaş
39
3 KW kesintisiz güç kaynağım var Akü değerleri 12V 75ah her bir akü için ve 8 tane akü bağlı.
Sormak istediğim şey şu Güç kaynağının Giriş fişini taktım Yük fişlerini çıkarttım güç kaynağı devreye girmedi yani giriş ifişi takılı olmasına rağmen Bip sesi yani elektrik yokuş gibi sinyal veriyor. Bunu neden yapıyor yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
 
Yük varken 220 den fişi ayırınca devreye girip yükü besliyormu.
 
Evet Yük fişlerinden herhangi birini taktığımda devreye giriyor.
 
KGK yük yokken bile 220 vac üretmek için bir enerji harcar. dolayısıyla yük yokken enerji harcamasını düşürmek için boş yere 220 üretmiyor. bence sebep bu. akü şarzından yememek için yani.
 
Sayın kesmez konuyu tam anlatamadım galiba,
KGK nin çalışma prensibi Elektrik kesildiğinde Bilgisayarları aküden besliyor Şebeke elektriği varsa Normal şebekeden Bilgisayarları besliyor.
Bu durumda KGK nin arkasındaki çıkışları 3 ayrı prizden fiş takarak dengeli bir şekilde bilgisayarlara dağıtmışım bu durumda bahsi ettiğim çıkış fişlerler şayet takılıysa KGK aküden enerjiyi kesip şebekeden bilgisyarlara veriyor fişlerden herhangi biri takılı değilse KGK normal eküden elekrik veriyor oysa KGK giriş fişi takılı olduğu sürece ve şebeke elektriği olduğu sürece akülerden değilde şebeke elektriğinden beslenmesi gerekiyor. Yani neden çıkış fişi takılı olsun veya olmasın elektrik olduğu sürece Bip yani elektik yok gibi davranıyor.
Elektrik var ama akü devrede KGK nin 220v fişi takılı olduğu halde.
Oysa şayet elektrik yoksa aküden beslenir ve Bip sesi verir.
 
Son düzenleme:
Kesintisiz Güç Kaynağı Çeşitleri Nelerdir?
Kesintisiz Güç Kaynakları Çalışma şekline göre: • OnLine KGK • Off Line KGK • Line Interactive KGK olarak gruplandırılabilir.

  1. Online UPS: Kullanılan elektriği daima kesintisiz güç kaynağından alan, şebeke gerilimi varsa şebekeden akülerini şarj eden kesintisiz güç kaynağı çeşididir.
  2. Off-Line UPS: Şebeke elektriği uygun olan değerler halindeyse elektriği doğrudan şebekeye bağlar ancak değerler farklı olduğunda kesintisiz güç kaynağından beslenen UPS türüdür.
  3. Line-Interactive UPS: Şebeke elektiriği varsa şebekeyi ayarlayarak yüke veren, şebeke kesildiğinde kesintisiz güç kaynağı konumuna geçen ve kısa süreli besleme yapabilen çeşididir.
sizin kgk hangi tip.
 
Online UPS dir kullandığım,
Ancak kaç seneden beri kullanıyorum başıma böyle birşey gelmedi.
KGK çıkışına fiş takınca aküler devre dışı kalıyor ki buda doğrusudır. eğer fişi çıkarırsam KGK nin besleme fişi takılı ve elektrik olmasına rağmen akülerden enerjiyi veriyor yani aküler şarj etmiyor yani KGK nin IN girişine 220V elektrik vermiyor. Şayet bu açıklamalarım size tam yeterli gelmiyor size Resimlerle yazacağım Teşekkür ederim. Mail adresiniz varsa lütfen yazınız size resimli anlatım göndereyim daha doğru olur diye düşünüyorum belki ben size kendimi ifade edemiyorum. şimdi bir işim çıktı gitmem gerekiyor geldiğimde size yazarım teşekkür ederim hakkını helal et kardeş.
 
Merhabalar off line UPS cihazı var çalıştığım yer de elektrik kesildiğinde jeneratör devreye giriyor ya bilgisayarlar kapanıyor off line UPS bilgisayara bağlı olduğu halde bilgisayar neden kapanıyor.zaten jenaratör enerjiyi veriyor ama benim anladığım UPS var ise elektrik kesilse dahi bilgisayarın kapanmmaamsi gerektigi.bu neden olabilir.
 
Merhabalar off line UPS cihazı var çalıştığım yer de elektrik kesildiğinde jeneratör devreye giriyor ya bilgisayarlar kapanıyor off line UPS bilgisayara bağlı olduğu halde bilgisayar neden kapanıyor.zaten jenaratör enerjiyi veriyor ama benim anladığım UPS var ise elektrik kesilse dahi bilgisayarın kapanmmaamsi gerektigi.bu neden olabilir.
Ups in sağlamlığından eminmisiniz?Bataryalar ömrünü bitirmiş olabilir elektrik kesildiğinde direkt kapatır bataryalarda yeterli güç olmadığı için.
Ups in testi ve bakımı gerekiyor,kapanan ups görevini yapmıyor demektir .
 
Denemek için bilgisayar işletim sistemi açılmadan bios, setup ekranındayken ups'in şebeke bağlantısını ayırıp bilgisayarın kapanıp kapanmadığını kontrol edin. İşletim sistemi açıkken çalışan programların etkisiyle daha fazla enerji çektiğini hatırlatmak isterim.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,864
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst