Kesici kurma

Zamanında kurulmuş kuruma hocam üzerine gel git zamanda çok sayıda elektrikli alet eklendi ve sınıra dayandık. 2 haftadır üst üste aşırı akım rölesi açıyor panoda ve kesiciyi kurmak gerekiyor belgem yok korkuda var kesiciyi filan kurarken İnş. Patlama filan yaşanmaz.

Bu kadar kastırmanıza gerek yok ana tmş den pensampermetre ile akım değerlerini ölçün toplam gücü trafo gücünüzle kıyaslayın eğer trafo gücünüze yakın yada aşıyorsa güç arttırımına gitmeniz gerekir.İşlemi şöyle yapacaksınız her fazın akımlarını toplayacaksnız bunu da 220 ile çarpacaksınız.Bu size toplam çekilen kva yı verecektir.Örnek verirsek R fazı 150 S fazı 200 T fazı 210 gibi varsayalım toplamda çekilen güç (150+200+250) x 220 =132 kva olur.Buradan da trafo gücü ile kıyaslarsanız gücün aşıp aşmadığını bulursunuz basit olarak.Eğer durum böyle değilse açma trafodan kaynaklanan bir sorundan yada röle ayarlarınızdan kaynaklanıyorsa bilen birisine durumu izah edip gereken tedbirleri alın.
 
Son düzenleme:
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.

Forum istatistikleri

Konular
128,098
Mesajlar
914,956
Kullanıcılar
449,798
Son üye
jsons

Yeni konular

Geri
Üst