Kesici bir şalter nötr bağlantısını fazlardan önce açarsa ne olur?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

sema

Üye
Katılım
24 Ocak 2007
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
39
Herkese selam;
Konu başlığındaki olayın bilgisayarlara bir etkisi varmıdır.

Teşekkürler
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
eğer fazlarda dengeli dağılım varsa sorun olmaz ama dengesiz dağılımda ki %90 da genelde böyle olur.elektronik cihazlar çatır çatır yanar
 
lefati ye katılıyorum . eğer fazlarda eşit yük yoksa ve sen bilgisayarını az yük olan fazdan besliyorsan cihazına yüksek gerilim gelir.
 
hiçbirşey olmaz nötr tek başına hiç bir işe yaramaz fazda zaten mikro saniye ile de olsa mutlaka biri önce açılır aynı anda olması imkansız zaten şalterlerin çoğu sadece fazı kontrol eder o zaman bütün cihazlarmı yanacak
 
Nötr Bağlantısı Fazlardan Önce Açılırsa Elektronik Cihazlar Bozulabilir. Tabi Bu sadece Trifaze Sistemler için geçerli bir durum
 
Trifaze kesiciler veya kompak şalterlerden nötr bağlantısı geçmez nötr direk bağlıdır zaten. :)
 
TreePhase sistemlerde güvenlik yönetmelikleri öngörülen projelerde Nötr hattı, kaçak akım röleleri denilen ekipmanlara bağlanmak zorundadır. Nötr hattı koparsa herhangi bir nedenle kesilirse fazların beslediği yük gövdesine elektromanyetik alandan dolayı aşırı yüklenme olur. Cihazın gövdesinde tehlikeli kaçaklar oluşur. Ama cihaz çalışmaya devam edebilir. (Özellikle trafo yada motorlar)
 
senin başlıkdaki olay kompak şalterse nötr onun üzerinden geçmez herhangi bir nedenle nötr gitmezse cihazlar yanar fazlar arasında 90 derecelik faz farkı vardır ama bu motorlar için geçerlidir bu dediğin motor olsa nötr kullanılmaz zaten üç faz arasında 90 derecelik faz farkı devreyi tamamlar nötr görevi görür yani ama elektronik olduğu için cihazlar nötr gereklidir nötr gitmezse cihazlar pert olur. bunu önlemek için kaçak akım rölesi kullanılır nötr bunun üzerinden geçer nötr gelmezse kaçak akım devreyi açar.herhangi bir hata önlenmiş olur .kaçak akım rölesi hata kabul etmez.
 
Kaçak akım röleleri attığı zaman nötr hattınıda keserler. Eğer imkanınız varsa bir Legrand yada siemens kaçak akım rölesini kapatıp N kutbunu multimetre ile ölçmenizi tavsiye ederim. Ayrıca nötr bağlanmasının ve kaçak akım rölesinin teorik çalışma prensibi şu dur.
"Fazlardan geçen akımı içerisindeki bobinler sayesinde ölçerek, nötrde olması gereken dönüş akımlarıyla karşılaştırıp eğer limitler dışındaysa fazları ve nötr hattını açmaktır." Örneğin fazlarınızdan geçen akım 32 A ama nötrde bir miktar kayıp var. (Bu rölenin üretim modeline göre 30 ila 300mA arasında olabilir) İşte kaçak akıma göre bu cihazın gövdesine yada bir canlıya sızan bir akım kaybıdır. Rölenin açma sebebidir.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,966
Mesajlar
913,960
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst