Kesici İnhibit Arızası Yardım!!!

ricardo46

Üye
Katılım
21 May 2011
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar kesicimiz 34,5 kv luktur.Uzaktan ve yakından kapama almıyor.Scada da kesici inhibit hatası yazıyor.HES de bulunan bu kesicinin hatası nedir acaba.PLC den mi mekaniksel bi sorun mu var trafodan mı..??
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Arkadaşlar bilen biri yokmu ünite devre dışı kaldı kesici sepamı bi türlü resetlenmiyor.
 
bu konuda tedaşı yani hangi şehirde isen ilgili kısmı ara muhtemelen senin redresör yada akü grubunda sorun var gibi .

sepamı resetle ve akü gruplarını kontrol et redresör kaç volt
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Eğer kesicin, kesici üzerindeki kapatma butonundan da kapatma almıyorsa kesicinin üzerindeki mekanik kilit kapalı veya mekanizması bozuktur. Yada kesicin kurulu değildir. Kesicini elle bir kur ve tekrar dene.
 
Konuyu açan arkadaş acil diyor soruları cevaplamıyor nasıl yardım edelim sana ?

- - - Updated - - -

Sorunu çözdüysen burda paylaşırsan başına gelen kişide bilgi sahibi olur.
 
Slm arkadaşlar sorunu çözüzlü.Tcb kesicinin zayıf akım klemenslerinde temassızlık varmış.Kabloların uçlarını ölçtüm sorun ilgili klemensin temassızlığından kaynaklı.Fakat daha öncede ölçmüştüm sorun yoktu.Demekki arada bir temes edip sora kopuyormuş.Nete giremedim cevap geç oldu özürlerimi dilerim..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Geri
Üst