kepware kepserver

Katılım
15 Kas 2007
Mesajlar
27
Puanları
1
Yaş
39
Wincc ye unitronics veya schneider gibi ethernet modülü olan plc'lerden opc kanalı ile taglar çekmek istiyorum. Kepserver sanırım bu işte en iddalı yazılım. Benim sormak istediğim kepserver da birden çok plc ile bağlantı kurduğumda bu plclerden biri hattan düştüğünde diğerlerinin haberleşmeside yavaşlıyor. Bunun sebebide sürekli hattan düşen slave bağlanmaya çalışması. Aranızda kullanan arkadaşlar varsa bu konuda yardımcı olursa sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Merhaba kusura bakma biraz geç bir cevap oldu ama PLC yada kontrolör gibi bağlı olan herhangibir istasyondan haberleşme kopması yavaşlama gibi bir soruna sebep olduğunu görmedim. Hakeza her çevrimde tekrar tekrar bağlanmak ve veri çekmek istiyor. Bu esnada sizin tanımlamış olduğunız TimeOut süresi önem arz ediyor. Haddinden fazla tanımlanmış olan süre ister istemez bazı geçikmeler yaşanmasına sebep olabilir. Ancak Kepware bağlantı için TCP portunda birden fazla kanal açarak parelel işlem yürütmekte. Şuanda kaç hat açtığını hatırlamıyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,118
Mesajlar
915,146
Kullanıcılar
449,822
Son üye
hamidettin

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst