Kepenk Icin Guc Kaynagi

burakcan00

Üye
Katılım
12 May 2021
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
43
Merhaba. Elektrikler kesildiginde magaza kepengini kapatmada sorun yasadigim zamanlar oluyor. ihtiyac durumunda kepengi kapatabilmek icin 15 saniye guc verecek bir elektrik kaynagina ihtiyacim var. elektrik konusunda pek bilgim yok.nasil bir cozum tavsiye edersiniz?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Online UPS almanızı tavsiye ederim.
 
Son düzenleme:
Online UPS almanızı tavsiye ederim.
tesekkur ederim.tavsiyenizi inceledim yalniz fiyatlari benim icin fazla 1300 tl civarlarindan basliyor. daha uygun fiyatli bir cozum olabilir mi?dedigim gibi sadece 15 saniyelik kepenge elektrik vermek istiyrm. ben kendim arka kapidan cikabiliyrm ama elektrikler gidince vitrinin kepengini kapatamiyorum.ilginiz icin tesekkur ederim.
 
Sistemin elektrik ihtiyacı ney? Kaç volt kaç amper çekiyor sistem?
 
Calisma voltaji V 230
Guc girisi W 602/830
Akim A 2.75/3.8
bunlar yaziyor.
 
Her halükarda bir Akümülatör ve bunu AC voltaja çevirmek için bir invertöre gereksinim var. Kaba bir hesapla 2.75A x 230V = 632.5W'lık bir motor gücünüz var. Bir de bunun kalkınmada daha yüksek akım çekeceğini varsayıp emniyet payını da koyarsak kabaca 1500W ,( hatta motorun ilk kalkışta 3 katı akım çekeceğini var sayarsak) belki 1800W gücünde bir DC-AC invertör gerekli. UPS 1300 TL civarı demişsiniz. Böyle bir alternatif ne kadara mal olur bilmiyorum.
Benim aklıma gelen çözüm bu. Belki diğer arkadaşlar farklı alternatifler sunabilir. Kolay gelsin.
 
Merhaba.
Sadece Şebeke elektriği kesildiği zaman 15 saniye kepenk kapama için akü ve inverter a gerek olacağını sanmıyorum çünkü bu daha maliyetli olcak ve aküyü şarj etme gereksinimi doğacak.
Bir diğer sorun akü devamlı şarj ve deşarj döngüsünde olmadığı için ömrü kısa olacaktır.
Sizin işinizi görecek olan malzeme yine UPS.
 
Elle mekanik olarak kapatma imkanı yokmu. eskiler çevirme kolu takıp kapatıp açardı.
 
Bence de elle mekanik olarak kapatılmalı. Bu teknik her kapıda oluyor ariza durumu yada elektrik kesintileri için.

1 ay içinde kaç kez elektrik kesintisi nedeni ike kepenkleri manual kapatmak zorunda kalıyorsunuz?
 
Kepenklerin fren sistemi var telli o tel kepengin kaportasında gizli ,kaportaya kilitli görünmeyen kapak yaptırın tele ulaşın ,kepengi kapatmak problem değilde eğer elektrikler gelmezse açmak problem olur,bu ucuz yolu(teli açığa çıkarınca oluşan güvenlik açığını saymıyorum),en iyi çözüm ups kullanmak.Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,247
Kullanıcılar
449,840
Son üye
111340

Yeni konular

Geri
Üst