Katılım
7 Tem 2011
Mesajlar
52
Puanları
1
Yaş
31
Karabük Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği öğrencisiyim, birinci sınıfı bitirdim.Mezun olacağım süreye kadar kendimi yetiştirmek adına eğitim programı yapmaya niyetlendim sizden de şunu da öğrenmelisin dediklerinizi bekliyorum.

Eğitim programım;

1. plc s7 200(ileri)-300/400(temel)-1200(orta)
2.WiCC flexible(ileri),WinCC(temel)
3.Hidrolik,Pnömatik,elektro-pnömatik(orta)
4.AutoCad(orta),SolidWorks(temel)
5.Yazılım(c+,c#,Visual basic)(temel)
6.Mikroişlemci(temel)
7.Otomatiik Kontrol(oransal,pıd,)(temel)

Üstte ki konuları bildiğim seviyeleri de yazdım bunları ileri seviyeye taşımak hedefim.

Eğitim programıma ek olarak da Üniversitede Otomasyon Sistemleri Kulübü kurduk,bu hedeflere yönelik kulüp çalışmalarımızda oluyor.(WIN otomasyon fuarına katıldık,Hidropar Kocaeli firması Kontrol ve Hareket günleri,Armada yazılım firması Solidworks semineri.)

Kısaca bu hedeflerime yönelip kulüp faaliyetleri de düzenliyorum.Sizin şu eğitimi şu firma yardımcı olur dedikleriniz var mı ? Şu faaliyette yardımcı olur dedikleriniz var mı ?Şunu da ihmal etme dediklerinizi dikkatle bekliyorum....

İyi çalışmalar.
 
Ben bahsettikleriniz içerisinden sadece plc ve mikrodenetleyici ile ilgilendim, (plc temel, mikrodenetleyici assembler ile iyi seviyede) karşılaştığım halen öğrenci olduğum için piyasaya yönelik çok anlamlı şeyler söyleyemeyeceğim fakat karşılaştığım ve gelecekte dahada önem kazanacağını düşündüğüm bir konu şu yapacağınız sistemlerin artık uzaktan kontrolüde isteniyor mesela cep telefonu veya internet üzerinden bilgisayarla erişim bu konulardada çalışma yapabileceğinizi düşünüyorum. Bahsettiğiniz programlarla bu gibi işlerde bilgisayar arayüzünü yazmak ve mikrodenetleyici ile sistemi kontrol etmek mümkün ayrıca plc vs için hazır modüllerde uyarlanabilir sanırım, bana göre sistemin uzaktan kontrol edilebilirliği veya hiçyoktan uzaktan izlenebilirliği önemli bir husus. Böylesine geleceğe yönelik anlamlı bir yol haritası belirlemeniz örnek alınacak bir davranış, ehli kimselerin benden daha iyi yol göstereceğine inanıyorum, çalışmalarınızda başarılar.
 
Öğrenci arkadaşlarımıza örnek teşkil edebilirse ne güzel.Plc ye ek modüller eklenerek uzaktan internet üzerinden kontrol edilinebilir,ayrıcada Scada kontrolü ile pc üzerinden kontrol sağlama yapılanabilir.O konuda da çalışıyorum.
 
Saydıklarını ileri seviyeye taşırsan, über bir mühendis olursun. :)
 
Sana en büyük tavsiyem yapabilirsen,çevrende küçük çaplıda olsa işler yapman.Öğrenmen açısından hızlandırır. Öğrenci evinde kalıyorsan evi akıllı eve çevrimen, Elektronik kartından yazılımınakadar kendin yapabilrisin. Hemde pratik yapmış olur kendin kullanıcısı
olacağın için sorunları görür ona göre çözümler üretirsin. Okulunuzun otomasyon sorunlarına talip olup çözmek. Kısaca seni ve arkadaşlarını bu işilerin içine nekadar erken girerseniz okadar iyi olur. Size başarılar dilerim.
 
Eray konuya ilginizden dolayı teşekkür ederim.Amacımda inşallah kaliteli,iş bitiren,yok yok bir mühendis olmak :)
 
Hikmet10 ilginizden dolayı ben teşekkür ederim.Meslek liseli olma avantajını pratik yapma konusunda yaşadım,lisede de öyle küçük işlerle uğraştığım için fazlasıyla faydasını gördüm. İkinci sınıf olduk artık yukarıda saydığım konuları olabildiğince sahada öğrenmeye çalışıyorum.Okul konusunda da üniversitemizde Otomasyon Sistemleri laboratuvarından çıkmıyorum diyebilirim :) gerek kulüp çalışmalarımızdan gerekse de eğitim planlamam doğrultusunda.
 
Eray konuya ilginizden dolayı teşekkür ederim.Amacımda inşallah kaliteli,iş bitiren,yok yok bir mühendis olmak :)
 
1. Hedefin ileri derecede ingilizce bilmek olmalı.
2. Hedefin ne aradığını ve nerede arayacağını bilmek olmalı.
3. Hedefin boş zamanlarında film-dizi vs. den çok teknik belgeselleri seyretmelisin.
4. Hedefin Youtube üzerinde Machinery yazdığın zaman binlerce video çıkıyor. Onları seyretmelisi.
5. Hedefin Önüne çıkan yaptığın işle ilgili bütün dökümanları okumalısın. Bilmediğin terimleri araştırmalısın. Örneğin ben PWM'in pratiğini önüme çıkan bir döküman ile keşfettim ve uygulama alanlarını öğrenince ağzım açık kaldı.
6. Hedefin Kendi kendine programlar yazmalısın. Gördüğün bütün programları kullanmak için elinden geleni yapmalısın.
7. Hedefin Risk almalı ama ne yaptığını iyi bilmelisin. Bu meslekte aptallığın affı yoktur.
8. Hedefin Kendine karşı dürüst olmalı ve yapabileceklerinle yapamayacakların arasında bir sınır koymalısın. Yapamayacakların tarafına geçmek durumunda olduğunda o sınırdan geri çekilmesini çok iyi bilmelisin ancak sınırı sürekli yapamayacakların tarafına doğru kaydırmalısın.
9. Bu işin sonunun olmadığını ve sürekli olarak takip etmen gerektiğini ama asla tamamen öğrenemeyeceğini- sonunu getiremeyeceğini kabul etmelisin. Unutma sen bir kişisin karşında milyonlarca beyin var ve bu bir savaş.
10. Çılgın olmalısın. Çılgın fikirler çılgın beyinlerden çıkar...

Nacizhane olarak aynı yollardan geçmiş biri olarak bunları önerebilirim.
 
Motion control programlamayı öğren.
CNC üretimi yapan bir şirkette çalış 30-40 eksenli yerli üretim CNC yap.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,119
Mesajlar
915,161
Kullanıcılar
449,824
Son üye
Lecterer

Yeni konular

Geri
Üst