Kendi Tristörlü kompanzasyon sistemimizi kuralım

sayın tossun arkadaş ne yaptınız tristörlü kompanze sistemiyle alakalı çalışmalarınızı.mikro işlemci kontrollü tristörlü kompanze sistemiyle ilgili
çalışmalar yapıyordunuz bildiğim kadarıyla.geçen konuları okuyunca bu anlaşılıyor
eğer bir ilerleme kaydettiyseniz.öğretici düzeyde bize sunarsanız seviniriz.
ben kendi araştırmalarım sonucu dijital saatlerin kontrol entegresinin
ve serisinin en iyi seçim olduğuna kanaat getirdim

eğer dijital olarak çalışan bir sistem tasarlanırsa mecburen önerdiğiniz entegreler
kullanılmak zorunda. eğer ticari olarak seri üretim falan düşünürseniz
cihazlarınızı pazarlayabilirim.

Sn. manyet0;

Yapmayı düşündüğüm sistemi malesef sağlık problemlerimden dolayı askıya almak zorunda kaldım. Ama sizinde benim gibi digital sayaçların kontrol entegresi ile hertürlü ölçüm yapmak tabiki mümkün.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
ustad tristorlerle surulebılır ama bır problem var kompanzasyon gerılım dengelem için sanırım yanı çıkış gerılımı duşukse kondansatorlerden takfiye yapılacak demektır benım gozlemledığım kadarıyla kompanzasyonlarda ekserı kontak arızaları yanı erozyona uğraması buda demektırkı ani duşmelerde çok yuksek akim akıtması gerekıyor bu devrelerde triyak benım gorşum maalesef çalışmaz normalde 40-50 A akim akitabılırsın triyaktan ama ani yuklenmede bu limiti geçerse triyak bozuluraksını ıddıa eden varsa yazıp aydınlatırsa sevınırım bu konuda azda olsa çalışma yaptım
 
Sn. manyet0;

Yapmayı düşündüğüm sistemi malesef sağlık problemlerimden dolayı askıya almak zorunda kaldım. Ama sizinde benim gibi digital sayaçların kontrol entegresi ile hertürlü ölçüm yapmak tabiki mümkün.

geçmiş olsun

piyasada ucuz ve fazla karmaşık olmayan ve küçük güçlü tristörlü kompanze
sistemlerine ihtiyaç var.umarım çalışmalarınıza devam edersiniz.

saygılar
 
Arkadaşlar
birkaç yıl öncede yazdığım gibi, sn.manyeto'nun isteklerine uygun cihaz zaten var .
ilk çıktığı günden beri kullanıyorum sayısı 20yi geçmiştir. ilk başta çok tereddütlüydüm.
ama bugün hemen her sistemde güvenle kullanıyorum.
bu işleri işin erbaplarına bırakmak gerektiğini düşünenlerdenim.
ilk kurduğum cihazın hala takibini yapmaktayım. 4 yıl oldu tık demedi. kondansatörleri bile hala ilk günkü gücünde.
Dycom tristörlü kompanzasyonu dengesizlikleride çözerek Türkiye'de yapan ilk firma diye biliyorum.
5 kvar dan başlayan her güçte üretim yapıyor. çok özel harmonik reaktörlü sistemleride mevcut. çok özelden kastım şudur;
piyasadaki reaktörler, standart üçgen kondansatörler için tasarlanmıştır. fakat bunlar dengesizliği çözemiyor.
özellikle harmonik problemi yaşayan ve punta gibi dengesiz yükü olan işletmelere önceden her 1 veya 2 yük başına reaktörlü lokal kompanzayon yapıyorduk. her 1-2 cihaza 1 sistem yani. hem maliyeti fazlaydı hemde çok iyi sonuç alamıyorduk. çünkü bu yükler işlenen malzemeye göre farklı akım çekiyordu. lokal kondansatörün gücü sabit olduğu için bazen fazla bazen eksik geldiğini farkettik.
fakat dycomun cihazları bunu merkezi çözüyor. sistemin gerçek reaktif gücünü ölçüp gerekeni anlık olarak sağlıyor. reaktörleride bu işe uygun. yani faz-nötr, 2 faz veya 3 faz kondansatör için özel reaktör kullanıyor. buradaki dengesizlikleri ve hızı inanılmaz bir şekilde çözerek reaktif oranları %2-3 gibi seviyelerde tutuyor.
dengesiz yükler
hızlı yükler
harmonikler
bunlar çözüldükten sonra geriye hangi kompanzasyon sorunu kalır?
 
Arkaadaşlar tüm sayfaları başından beri hızlıca okudum. Bilgi ve tecrubelerini paylaşanlara teşekkür ederim.

350 KVAR kondansatöre ihtiyaç duyulan, Fazlar arası akımı dengesiz ve % 15 harmonik bozukluk olan bir işletme için;

Tristörlü, reaktörlü, 18-24 kademe tamamı monofaze kondansatörlerden de olabilecek sorunsuz bir KOMPANZASYON PONOSUNU sipariş edebileceğim sağlam ve güvenilir bir firma varmı???

Yada böyle bir sistem için hangi malzemelerin kullanılması doğru olur.

Şimdiden teşekkürler.
 
Elektrolojik Firması 10 A, 20A, 40A, 80A, 120A, 160 A akım değerlerinde ThyriCon Tristörlü Kompanzasyon Kontaktörlerini 6 yıldır üretiyor. 2005-2010 arasında ABB Türkiye organizasyonuna ürettiği 6000 Adetin üzerinde tristör modülü sahada çalışır durumda. 2010 sonuna kadar ABB ile olan sözleşmesi gereği piyasaya kendi satamıyordu. Sözleşme bitti artık herkes ThyriCon' u direkt Elektrolojik' ten satın alabilir. ABB nin eklediği maliyetlerden etkilenmeden. Ayrıca tristörlü uygulamalar için röle de üretiyorlar...24 ve 32 kademeli...
 
Bütün yazılanları okudum, gereğinden fazla abartılmış bu konu bana göre. Bu iş tabiki basit bir ölçü aleti vs. gibi elektrikçi arkadaşlarımızın ekipmanları ile yapılamaz, ama orta düzey de bir elektronik labaratuarın da, osilaskop gözetimin de bir kaç ay da gerçekleştirilebilir bir uygulama.

Bu arada Erdinç Bey'in verdiği detaylar da dikkatli okunduğun da çok değerli bilgiler olduğu görülecektir.
 
Arkadaşlar biraz araştırısanız zaten buişin imalatıyla uğrasan firmalarda PFC ekipmanlarını bulabilirsiniz çok az bir teknik destekle kontaktörlü kompanzasyon yapabilen her panocu veya bakımcı bu panoları kendisi toplayabilir. KONDAŞ olarak biz tüm müşterilerimize bu teknik desteği zaten sağlıyoruz malzemem secimi ve pano dizaynındada yardımcı oluyoruz , dengeli veya dengesiz tüm sistemler için ekipman üretimi ve tedariği yapıyoruz. Web sitemizde gerekli bilgileri bulabilirsiniz. herkese hayırlı işler dilerim.
saygılarımla.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,135
Mesajlar
915,326
Kullanıcılar
449,856
Son üye
teslasarmali

Yeni konular

Geri
Üst