Kendi işimi kurmak istiyorum

zanax

Üye
Katılım
26 Haz 2011
Mesajlar
156
Puanları
1
Yaş
44
s.a arkadaşlar sizlerin bir konuda fikirlerinize yardmınıza ihtiyacım var . Şimdi ben meslek lisesi elektrik- elektronik böl. mezunuyum az buçık anlarım bu işlerden ama daha çok elektroniğe merakım var ara kendi kendime devre v.s şeyle ryaparım .. Velhasıl internette bir çok elektronik malzeme satan siteler var zaman zaman belki sizlerde görmüssünüzdür. Mesela ben geçen sene şurdan elektronik malzeme aldım Robot Malzemeleri, Robot Kitleri, Motorları, Sensörleri, Tekerlekleri -Robotistan.com bu adamlar normalde üniveriste öğrencisi ama işi henüz yeni yeni ticarete döküp dükkan v.s açmışlar üstelik ben malzeme aldığım fatura bile kesmediler. yani demem o ki bende bunlar gibi uafktan ufaktan internet üzernden malzeme satan bir site yapsam kendim 3 -5 bişeyler dükkan açmadan evden internet yoluyla satsam acaba nasıl olur ? çünkü ben sık sık internetten malzeme aldığım için bu şekilde yapan çok insan görüyorum bizde böyle bişey yapsak acaba nasıl olur. bursada elektronik işiyle profosyonel olarak uğraşan arkadaşım var oda bana biraz yardımcı olacak sizler nediyorsunuz peki ??????
 
Vergi dairesinden işyeri vergi numarası alınması gerekir...
 
Artık olmuyor malesef.Ben medikal teknik servis olarak 2 yıl kadar devam ettim bu tamir ve teknşk malzeme işlerine kapatalı 6 ay oldu ve sırf biriken bağkur ve vergi borçlarını ödemem için 1-2 yıl maaşımdan düzenli ödeme yapmam gerekiyor.İş yeri açma yada ticarete girme zamanı değil.Uzak dur derim.Tercih senin tabi.
 
Artık olmuyor malesef.Ben medikal teknik servis olarak 2 yıl kadar devam ettim bu tamir ve teknşk malzeme işlerine kapatalı 6 ay oldu ve sırf biriken bağkur ve vergi borçlarını ödemem için 1-2 yıl maaşımdan düzenli ödeme yapmam gerekiyor.İş yeri açma yada ticarete girme zamanı değil.Uzak dur derim.Tercih senin tabi.



iyide hocam yapanlar nasıl yapıyor ? bizde kendi çapımızda 3 -5 bişeyler yapsak fena mı olur ? hem zaten dükkan açalım desek dükkan kirası suyu bağkuru ssk sı eleman parası v.s derken altından kalkamayız ki ?
 
Bir iş nasıl başlarsa öyle gider.Kurallara uymayacaksan hiç girme boşa başın ağrır.Benden söylemesi.Bak kendin ne güzel söylemişsin.Uzak dur yoksa emin ol kötü bir tecrübe yaşarsın.
 
vay anasını beee o değilde bize asıl sermaye laızm hocam... :( :( :( :( :( :(
 
Sermayen yoksa hiç hayal kurma o zaman kenarda en azından 15 bini olması lazım.O da başlangıç için:)
 
elektronikte yaklaşık 10 yıldır ticari olarak tasarım yapıyorum. iki kez işyeri açtım kapattım. vergi ile uğraşmaktansa aynı işlerimi evden yapıyorum çok mutlu ve huzurluyum. sonuçta çalıştığım şirketler için değişen birşey yok sonuca ulaştıktan sonrası teferruat.
evi laboratuvara çevirdim odamı. her türlü test cihazım var. sende bu şekilde başlayabilirsn önemli olan reklam ve işini iyi yapabilmen.
 
Yeni bir kanun düzenlemesi yapıldı...
İşyeri olan kişi eğer ssk lı olarak çalışmaya başlarsa, işyerini vergi dairesinden kapatmadan veya başkasının(eşinin,çocuğunun vs..) üzerine yapmadan kendi üzerinde devam ettirebiliyor ama bağkur kaydını kapatabiliyor...
yani bir yerde ssk lı olarak çalışıp kendi üzerine iş yeri çalıştırılabilir..
dolayısı ile evden,internetten çalışanlar böyle bir imkanı değerlendirebilirler...
hem de yasal olarak çalışmış olurlar..
kira yok,bağkur yok, zaten sattığın oranda vergi verirsin...
aldığın 3-5 kuruş maaş da cabası..
daha ne olsun:D
ayrıntıları vergi dairesinden öğrenin....(stopajı, kirayı...)
bazı daireler kendi kafasından şartlar koyuyormuş duyduğuma göre...
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,912
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst