Kendi cnc router ımı yapmak istiyorum

Tasarimini ben kendimce yaptim abi bu islerden anlayan birine benziyorsun abi özelden mesaj olarak sana bi kac resim atsam tasarimin yardim edebilirmisin
Özeldende olur ama burada paylaşki tüm arkadaşlarımız yorum yapabilsin.
 
Arkadaşımın konusunu kirletmek istemiyorum ancak kendimi ifade edemedim sanırım.Kendi cnc roterini yapmak isteyen bir arkadaşın tamda olması gerektiği yerde olduğundan bahsediyorum.Bunu yapmak içinde bir eğitime ihtiyacı olduğuna gerek olmadığını düşünüyorum.Zaten nasıl yapacağım diye bir soru yok?Elektronik kısmında destek istiyor sadece.Orasıda bizler tarafından karşılanabilir zaten.
Doğru söylüyorsun. Önyargılı yorum yaptım kusuruma bakmayın.
 
Makina mezunu isen işin kolay. Burada tavsiye aramak yerine hesabına göre mekaniğin listesini çıkar. Arkasından mekaniğe göre motorları ve kontrol ünitelerini seçebilirsin.
Sana tavsiyem suat_korkmaz adlı üyenin açtığı konuları takip et. Adım adım planlayarak tartışmaya açarak cnc projelerini hayata geçiriyor.

İsteyipte yapamayacağımız çok şey var. Mesela hiç doktor olmak şstemedin mi. Yada doktorsan astronot olmak istemedin mi? Doktor birinin cnc yapması muhtemeldir. Çünkü ekonomik açıdan kısıtlı değil ve teknik olarak aldığı eğitim mühendis düzeyindedir. Planlama, ölçme, gibi konularda bir çok mühendis alanından daha üst düzeyde eğitim alırlar. Ben 6 yıl önce soğutmanın gaz çevrimi ile olduğunu bike bilmiyor iken daha elşme oksijen kaynağı almamış iken yalnızca otomasyon ve elektrik bilgi ve tecrübemle bugün soğutma konusunda her türlü makinaya ekipmana müdahalede bulunabiliyorum. Tabiki sora sora ve araştırarak öğrendim. Hiçbir zaman hiçkimseye ben şunu tamir edicem ne önerirsin masrafı ne olur gibi bir soru sormadım. Eminim ki cnc yapan doktor da bu soruyu sormamıştır. Önce araştırmış elindeki verileri birleştirmiş çözemediği konuları sormuştur.

Ben de türkçe öğretmeniyim. 6 senedir çatır çutur solidcam ve solidworks kullanıyorum. Kendi cnc router ımı kendim yaptım ki bu router 3 bin ilerleme ile alüminyuma 4 mm dikey dalabilen bir router. Ayrıca fanuc ve mıtsubishi üniteli dik işlem merkezlerine cam yapabiliyorum. Demek ki yapmak istedikten sonra bölümün alanın vb. hiçbir engeli yokmuş.
ahşap kesim yapmak için istiyorum.40x40x4 profilden tezgahı yapacağım gövde saçlarınıda 3 veya 4 mm saçdan yapmayı planlıyorum

O zaman bu bir pcb kazıma makinesi gibi olacak. Genel itibariyle boşta çalışırmışcasına çalışacak. Motorlar nema23 rahat yeter. Ama yine de köprü ayaklarını çok sağlam tutmanı ve çift motor kullanmanı tavsiye ederim
 

Forum istatistikleri

Konular
127,954
Mesajlar
913,890
Kullanıcılar
449,604
Son üye
baba pero

Yeni konular

Geri
Üst