Keşif çıkarırken yaptığım hata

elek

Profesyonel Üye
Katılım
24 May 2006
Mesajlar
2,911
Puanları
318
Keşif çıkarırken pano üzerinde lambalar(Faz gösterge lambaları) varmış.Fakat ben bunları keşife yazmadım.
Bu benim hatam imiş!Olabilirde olmayabilirde.Peki yanlışım var diyelim.
Bu şekilde projede görünmeyen fakat konulması gereken malzemeler neler olabilir.Yada projede görülmeyen
malzeme diye birşey olur mu?
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Sayın elek

Bahsettiğiniz proje onayı için ise, ufak tefek hatalar problem değil, ama gerçekte bire bir uygulamalı ise, farklı olacaktır tabii.
 
keşif projeye göre çıkartlıyor ise ve projede var ise maalesef olmaması gereken bir durum diye biliriz (faz lambası o kadar problem olmaz daha büyük maliyetli malzeme ise problem olabilir)keşif projede ne var ise ona göre çıkartılır terslik veya yanlışlık var ise proje müellifi veya kontrolluk ile çözülür.
kolay gelsin ..
 
bizim projelerde gözüküyor faz lambaları ekleseniz daha iyi olur standartı nasıl oluyorsa öyle yapın hem üstlerinizle sorun yaşamazsınız vede içiniz rahat olur
 
cevaplar için sağolun.
 
kesif esnasinda ozellikle belirtilmesi gereken hususlar varsa ( mesela termik manyetik salterlerin kisa devre kesme kapasiteleri gibi ) mutlaka belirtilmelidir.Yoksa satici firma kesfi bahane ederek hem malzemenin en basitini kullaniyor hem de ''belirtilmemis'' deyip isin icinden siyriliyor...Kesifte faz sinyal lambalari yazilmamis deyip bunu bahane etmek ise tamamen iyi niyetli olmamakla alakali bir sey....Kola ismarladiginizda ''kardesim pipet istemediniz ki'' demek gibi bir sey:) saygilar
 
faz gösterge lambaları zamanla tarihi karışak gi görünüyor arkadaşlar.Artık yeni nesil röleler 3 faz olduğu için ve V-A-VA-P gibi değerlerin hepsini gösteriyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,149
Mesajlar
915,474
Kullanıcılar
449,891
Son üye
Ercan29

Yeni konular

Geri
Üst