kazan dairesi tablosu

kral23

Üye
Katılım
9 Nis 2007
Mesajlar
229
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar kazan dairesi ile ilgili bir sorum olacak
1. kazan dairelerinin panolarında sirkülasyon pompaları için 3x16 a lik sigorta ve kontaktörle direk olarak çalıştırıldığını görüyorum. sirkülasyon pompalarının gücü çok küçük (640 watt) olmasına rağmen monofaze olarak ve kontaktörsüz neden çalıştırılmadığı
2. kömür kazanında kömürü otomatik almasını sağlayan bir sistemle (stokerli) çalıştırıldığında bu stokerin motoru için aynı pompalarda olduğu gibi 3x16 a sigorta ve kontaktörle direk olarak çalıştırılmasımı gerekiyor.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Kontaktörü Türkçe yazsaydık sanıyorum, adı elektrikli anahtar olurdu. Dolayısıyla sirkülasyon pompalarını çalıştırmak için kontaktörlü devre kullanılabilir, nedeni herhangi bir harici bilgi(sıcaklık, basınç, otomasyon vs...) gerektiğinde pompayı durdurabilmeli ya da çalıştırabilmelidir. Bunu da ancak kontaktörlü bir devre ile yapabilirsin. Diğer bir konu da motor devrelerinde(küçük ya da büyük) termik koruma röleleri bulunabilir, çünkü bir w-otomat gereken tüm korumayı gerçekleştiremez. Termik kullandığın durumda da motoru durdurabilmek için yine kontaktörlü bir devreye ihtiyacın olacaktır.
 
İlki için "muratdeli" arkadaşımızın dediği doğrudur.Kontaktmr koymaz isek termik rölenin 95-96 nolu kapalı kontağı üzerinden güvenlik kontrolunu yapamayız.Ayrıca pano kapağına konan 0-1 paket şalter ile kumanda edemeyiz.
2.kömür alan motoru bir ısı kontrolcusu (kazan suyu veya oda sıcaklığını ölçen) üzerinden kontaktör kumanda edilir. Vaya zaman rölesi üzerinden (Örneğin 3 dak. bir kömür alarak) kontrol edilir.ZR nin çık kontağı 3 dk bir 15 sn kapanır ve o sırada kontaktöre ZR üzerinden faz gelir ve kömürü alır...
 
arkadaşlar her ikinizede çok teşekkür ederim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,128
Mesajlar
915,259
Kullanıcılar
449,843
Son üye
hvncrblt

Yeni konular

Geri
Üst